Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Eγκρίθηκε το έργο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου Ερμούπολης

Με την με αρ. πρωτ. 1350/2-8-2011 Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των δέκα Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) που είχαν υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης και επιλέγηκαν τρία σχέδια για συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μεταξύ των οποίων και εκείνο που είχε υποβάλει ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης με τίτλο «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στα 3.000.000 € και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων στο ιστορικό κέντρο της πόλης (ποδηλατόδρομο, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και παιδικής χαράς στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, φωτεινή ανάδειξη κτιρίων, ανάπλαση της παραλίας, κατασκευή στεγάστρου στην οδό Χίου, υπογείωση υποσταθμών της ΔΕΗ κλπ).  
O δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας με δήλωση του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την ένταξη του Ολοκληρωμένου Σχεδίου  στο ΕΣΠΑ, το οποίο απαρτίζεται από δεκαοκτώ συνολικά έργα και δράσεις. «Αισθάνομαι την  ανάγκη», επεσήμανε ο δήμαρχος, να ευχαριστήσω δημόσια το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου και πιο συγκεκριμένα τον Παύλο Χατζηγρηγορίου και την Αθηνά Τσικαλάκη, καθώς και την Ομάδα Εργου που απαρτιζότανε από τους Γιάννη Βρούτση, Σωτήρη Μπούσια
και Δαυίδ Διακοδημητρίου. Τέλος,  συγχαίρω  ιδιαίτερα το δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γιαλόγλου, που είχε τον συντονισμό της όλης προσπάθειας, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ετοιμότητα που επέδειξε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.