Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

2ο Καρδιολογικό Συνέδριο στην Ερμούπολη(2-4 Σεπτεμβρίου 2011)


Η διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου για την Πρόληψη των Καρδιαγγειακών Παθήσεων  θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη  από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2011, στο παραχωρηθέν από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης  Πνευματικό Κέντρο.

Όπως και το περυσινό 1ο  Συνέδριο,  έτσι και το 2ο θα είναι  σχεδιασμένο ώστε να απευθύνεται κυρίως στο ευρύ κοινό  αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, ενώ  οι βασικές συνιστώσες της θεματολογίας του θα επικεντρώνονται στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η διεξαγωγή του βασίζεται στο γεγονός ότι μέσα από τις δράσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε επίπεδο κοινότητας, καθώς και της διερεύνησης με σύγχρονα εργαλεία των πολιτών  που  εμφανίζουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, είναι εφικτό με τις  κατάλληλες παρεμβάσεις να προστατευτούν οι  πολίτες   έγκαιρα από τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Υπό το σκεπτικό αυτό, η  διεξαγωγή του εν λόγω συνεδρίου έρχεται να συμβάλει έστω αμυδρά, στην υλοποίηση αυτής της σύγχρονης «απαίτησης», και να θέσει το θεμέλιο λίθο και για άλλες ωφέλιμες  για την τοπική κοινωνία δράσεις.

Η κύρια θεματολογία  του συνεδρίου θα επικεντρώνεται:  
1.    Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με αυτά.
2.    Στην ανάδειξη των εναλλακτικών προτάσεων για μια πιο «υγιή καρδιά».
3.    Στην ευαισθητοποίηση των γονέων σε σχέση με τις διατροφικές ή τις καπνιστικές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των παιδιών. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας που υλοποιήσαμε σχετικής με τις συνήθειες φυσικής δραστηριότητας αλλά και τις διατροφικές συνήθειες  1000 περίπου μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Σύρου.
4.    Στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι  σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.
5.    Στους σύγχρονους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις σχετικά με τα προγράμματα προαγωγής της υγείας με στόχο την περιφρούρηση της υγείας των πολιτών από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με δεδομένες τις νέες αρμοδιότητες των «Καλλικρατικών» Δήμων αλλά και των νέων Περιφερειών.
6.    Στους σύγχρονους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν οι επαγγελματίες υγείας στον τομέα αυτό.
7.    Στην οργάνωση  και την εφαρμογή (στο αμέσως επόμενο από το συνέδριο διάστημα), προγράμματος διερεύνησης στον πληθυσμό των πολιτών που παρουσιάζουν  αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, μέσω σύγχρονων εργαλείων.


Για την πραγματοποίηση του 2ου Συνεδρίου για την Πρόληψη των Καρδιαγγειακών Παθήσεων συνεργάζεται το Νοσοκομείο Σύρου και ιδιαίτερα η Καρδιολογική Κλινική και Μονάδα Εμφραγμάτων με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, καθώς επίσης και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Στο   συνέδριο θα υπάρχουν συμμετοχές εξεχόντων επιστημόνων  από τον ακαδημαϊκό, τον κλινικό αλλά και τον  χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα φροντίσει να εξασφαλίσει για τους επισκέπτες που θα θελήσουν να  παρευρεθούν,  φθηνά πακέτα διαμονής αλλά και δωρεάν ξεναγήσεις με σκοπό να γνωρίσουν  τα ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας αξιοθέατα της Σύρου, αλλά και τις φυσικές χάρες  της.


Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του συνεδρίου βρίσκονται  στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και είναι οι:
1.    Απόστολος Ευκαρπίδης, τηλέφωνο: 6979778636, E mail: apostolosefkarpidis@yahoo.gr.
2.    Μαρία Κοτσινάρη, τηλέφωνο: 6947706558, E mail: mkotsinari@yahoo.gr  
3.    Ευαγγελία Γιακουμή, τηλέφωνο: 6936962227, E mail: evagiak@gmail.com
4.    Αικατερίνη Νάσσου, τηλέφωνο: 6986385291,E mail: nassoukat@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.