Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΓΟΝΕΙΣ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Το σχολείο μας να παραμείνει ανοιχτό

Οι γονείς του 3ου  Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης στηρίζουμε την αυθόρμητη πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και αναλαμβάνουμε στο εξής από κοινού δράση ενάντια στην πλήρη υποβάθμιση και εξαθλίωση της Δημόσιας εκπαίδευσης ως προέκτασης  της κοινωνίας μας.
   Καθημερινά βιώνουμε τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας από τη ληστρική πολιτική. Ο φόβος και η ανασφάλεια για το μέλλον έχουν στοιχειώσει τη ζωή μας. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά δεν αποτελούν αμέτοχους παρατηρητές αλλά αυτόπτες μάρτυρες μιας κρίσιμης ιστορικής πραγματικότητας, για την οποία ως  γονείς φέρουμε την ευθύνη απέναντι τους, αν παραμείνουμε αδρανείς.
    
   Ο Σύλλογος διδασκόντων προέβη στην πρωτοβουλία να σπάσει το φράγμα του φόβου και της σιωπής,  αντιμετωπίζοντας δημιουργικά τα αγωνιώδη ερωτήματα που οι ίδιοι οι  μαθητές  καταθέτουν  καθημερινά, σχετικά με  την οικονομική ανασφάλεια των οικογενειών τους, τον άμεσο κίνδυνο να κλείσει το σχολείο τους, την απουσία βιβλίων και βασικών υποδομών, καθώς στερούνται κρατική χρηματοδότηση ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης ή για άλλες βασικές ανάγκες, που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία.
     Ενισχύουμε ἐμπρακτα με την παρουσία μας κάθε προσπάθεια των διδασκόντων, που αγωνίζονται μέσω εφαρμογής προγραμμάτων εναλλακτικής διδασκαλίας, ώστε το σχολείο μας να παραμείνει ανοιχτό και να αποτελέσει πεδίο γόνιμου προβληματισμού  και εμπέδωσης της συλλογικότητας.
  Ο στόχος μας επικεντρώνεται στην  κατεύθυνση συγκρότησης ενός κοινού μετώπου εκπαίδευσης στο νησί, καλώντας τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων των υπόλοιπων σχολείων  να λάβουν άμεσα αποφάσεις και να στηρίξουν έμπρακτα  τον αγώνα για τη διεκδίκηση των  αναφαίρετων δικαιωμάτων των παιδιών μας στην ουσιαστική μόρφωση.
Αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως μέρος όλων των αυθόρμητων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στους εργασιακούς χώρους στο νησί και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.
                                          Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων
3ου Δημοτικού & 3ου Νηπιαγωγείου   Ερμούπολης                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.