Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
ως εργαζόμενοι βιώνουμε   μια πρωτοφανή και συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος,  κυβέρνηση   – Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδοσία, με την στήριξη των  δυνάμεων που στηρίζουν την πολιτική  της “ανταγωνιστικότητας” και της «επιχειρηματικότητας» αρμέγουν τον λαό και το δημόσιο πλούτο, επιτίθενται στους ανθρώπους της δουλειάς με αποκλειστικό στόχο  να εξασφαλίσουν τα  κέρδη  του κεφαλαίου, των τραπεζών και των λοιπών χρηματοπιστωτικών παρασίτων. Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση κατατρομοκράτησης  του λαού, οι δυνάμεις αυτές, επιχειρούν να πείσουν τους εργαζόμενους στην   χώρα μας ότι η “σωτηρία της πατρίδας” απαιτεί την εξαθλίωση τους και την παράδοση κάθε πλουτοπαραγωγικού στοιχείου της χώρας στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.
   Οι δυνάμεις αυτές θέλουν να ξεχάσουμε ότι όλα τα τελευταία χρόνια, ακόμη και τα χρόνια της «ανάπτυξης» που οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν πρώτες σε κερδοφορία στην Ε.Ε.,  εφαρμόστηκαν διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέτρα συνεχούς λιτότητας, καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με τους αλλεπάλληλους αντι - ασφαλιστικούς νόμους, τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Όσοι σήμερα ζητάνε από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την βέβαιη εξαθλίωσή τους , είναι αυτοί που επί χρόνια  ζητούσαν συνεχείς θυσίες από τα λαϊκά στρώματα είτε γιατί «καταναλώναμε παραπάνω από όσα παράγουμε», είτε  να μπούμε στον «παράδεισο» της ΟΝΕ είτε για να παραμείνουμε σε αυτή!
   Ήδη άρπαξαν   τρεις με τέσσερις μισθούς από τους εργαζόμενους  στο δημόσιο, ανάλογα με το ύψος των αμοιβών. Αν συνυπολογιστεί η ακρίβεια, οι απώλειες φτάνουν   σε πραγματικές τιμές τους πέντε μισθούς !!!  Στον ιδιωτικό τομέα  νομοθέτησαν την ελαστικοποίηση της εργασίας και την διευκόλυνση των απολύσεων. Η ανεργία θερίζει, οι συλλογικές συμβάσεις ουσιαστικά καταργούνται, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται, μισθοί και μεροκάματα καρατομούνται  κάτω από το τραπέζι  ! Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα φορο – ληστεία, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, νέα καρατόμηση μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων, ενώ ίδια στιγμή επιτίθενται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, στις επικουρικές συντάξεις, στις όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, στα επιδόματα.  Η «εκλογίκευση του Κράτους» που εφαρμόζουν κυβέρνηση – τρόικα –  οικονομική ολιγαρχία  ( με την απροκάλυπτα άμεση  ή  έμμεση στήριξη  ΝΔ,  ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη)  σημαίνει νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και φάρμακα -   σχολεία που ανοίγουν (  όσα δεν συγχωνεύτηκαν) χωρίς βιβλία και δασκάλους.
Καταργούν και τυπικά τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα κυρίως γιατί θέλουν να καταργήσουν το στόχο για σταθερή εργασία που ζητά κάθε εργαζόμενος !
Στη Σύρο της ανεργίας, οι εργάτες του ΝΕΩΡΙΟΥ πληρώνονται «έναντι» ψίχουλα, ενώ οι εφοπλιστές επιδοτούνται για να χτίσουν πλοία στην Κίνα.
   Είναι αδίστακτοι ! Για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.
Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα  ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι  μονόδρομος !
Οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της   ΑΔΕΔΥ,  πιστές  για χρόνια  στον εργοδοτικό – κυβερνητικό ρόλο τους, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα  την υπονόμευση της ενιαίας δράσης των εργαζόμενων με ξεκομμένες απεργίες  χωρίς συντονισμό και χωρίς στόχους ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Επιχειρούν να σύρουν τους εργαζόμενους σε λογικές διαπραγμάτευσης  για το πόσο θα εξαθλιωθούν !
Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή.  Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώσει τα κεφαλικά χαράτσια !
Αντιστεκόμαστε  στη λεηλασία του εισοδήματος μας, αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!
Διεκδικούμε εργασιακές συνθήκες, αμοιβές και κοινωνικά δικαιώματα  που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.  Διεκδικούμε  υγεία, παιδεία, ασφάλιση δημόσια και δωρεάν και για όλους Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο κράτος που θα υπηρετεί και θα στηρίζει τους εργαζόμενους και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα !
Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας !
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.