Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δημοπράτηση της αποκατάστασης Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου

Με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Σύρου –Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, και ο αντιδήμαρχος Φώτης Ξαγοράρης ορίστηκαν ως τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα της Επιτροπής Διαγωνισμού, που πρόκειται να  πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου  2011 και ώρα 10.π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και αφορά στη δημοπράτηση του έργου  
«Συντήρηση και  αποκατάσταση Εκκλησιαστικού Συγκροτήματος Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου».
             Το έργο που δημοπρατείται από το Υπουργείο Πολιτισμού έχει συνολικό προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων ενενήντα εννέα χιλιάδων εκατόν ενενήντα οκτώ ευρώ (2.496.198) και ο διαγωνισμός πρόκειται να γίνει με το σύστημα των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης.
               Ο δήμαρχος Σύρου –Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, με δήλωση του εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη δημοπράτηση του έργου και επεσήμανε ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου είναι ένα  από τα κορυφαία σύμβολα της τοπικής πολιτιστικής μας ιστορίας. «Είμαι περήφανος που ως Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, σε συνεργασία με την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων είχαμε προτείνει στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί και να εκτελεστεί  μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ». «Ελπίζω ο διαγωνισμός να έχει καλό αποτέλεσμα και σε σύντομο χρόνο το ανακαινισμένο εκκλησιαστικό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου, να παραδοθεί στους Συριανούς»,  κατέληξε ο δήμαρχος.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.