Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι

Μέτρα, μέτρα, μέτρα ... “για να σωθεί η Πατρίδα”, “για να μην χρεοκοπήσει η χώρα”, που πάντα είναι τα τελευταία και πάντα έρχονται κι άλλα. Και κάπου ... στο βάθος του τούνελ, θα υπάρξει -λέει- ανάκαμψη, θα έρθει ξαφνικά η ανάπτυξη και η ευημερία, όταν οι εργαζόμενοι θα έχουν πλέον εξαθλιωθεί, οι άνεργοι θα έχουν διπλασιαστεί, οι συνταξιούχοι θα έχουν εξοντωθεί, οι εργασιακές σχέσεις θα έχουν λαστιχοποιηθεί και οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας θα έχουν ξεπουληθεί.

Και για όλα αυτά, με ασύλληπτη θρασύτητα, κάνουν επίκληση στον “πατριωτισμό” των Ελλήνων. Αυτόν τον “πατριωτισμό”, που περιφέρουν στις συναντήσεις με την τρόϊκα και το ΔΝΤ δηλώνοντας υπακοή και συμμόρφωση “προς τας υποδείξεις”, που τους εμποδίζει και τους εμπόδιζε χρόνια τώρα να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις, αυτόν τον πατριωτισμό τούς τον επιστρέφουμε. Κρατάμε εκείνον που επικαλείται το ακροτελεύτιο άρθρο του ανώτατου νόμου του κράτους, σύμφωνα με το οποίο “η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων  που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”, αυτού του Συντάγματος που μας προετοιμάζουν ότι σκοπεύουν να αναθεωρήσουν για να τους ... βολεύει καλύτερα, του Συντάγματος που κουρελιάζουν καθημερινά, με αντισυνταγματικά νομοσχέδια που παραβιάζουν κάθε έννοια ισονομίας, κάθε έννοια κράτους δικαίου.

Όλα όσα έφερε ο διαφωτισμός, όλα όσα κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες στις λαϊκές και τις εθνικές επαναστάσεις, τσαλακώνονται και ποδοπατούνται στο όνομα των  “αόρατων” αγορών, των διεθνών τοκογλύφων, στο όνομα της επιβίωσης ενός αδίστακτου νεοφιλελευθερισμού, του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που έχοντας φτάσει στα όρια του, βρυχάται για να μας τρομάξει. 

Οι “άνομοι” της διαπλοκής, της μίζας, των σκανδάλων, των ψεύτικων στατιστικών, εκείνοι που καθημερινά σε σύμπνοια με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, παραπληροφορούν, λοιδωρούν, εξαπατούν αλλά και τρομοκρατούν τον πολίτη  ακόμη και με απειλές που φθάνουν στα όρια κοινών εκβιαστών -με μόνη διαφορά ότι αντί “τα λεφτά σου ή τη ζωή σου”, ζητούν “τα λεφτά σου ή το ηλεκτρικό σου ρεύμα”- τολμούν να κατηγορούν για ανομία κάθε κοινωνική ομάδα, κάθε κίνημα που αντιστέκεται, κάθε φωνή αντίδρασης που υψώνεται.

Με περίσσιο λοιπόν “πατριωτισμό” και σεβασμό στο Σύνταγμα, τους απαντάμε ένα δυνατό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και καλούμε όλους τους πολίτες, όλους τους συλλογικούς και θεσμικούς φορείς να κάνουν το ίδιο.

       ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ κανένα χαράτσι, γιατί ΔΕΝ χρωστάμε, γιατί ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί.




Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.