Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης εργαζομένων Σύρου

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη Σύρο χαιρετίζει το μεγάλο ορμητικό ποτάμι που πλημμύρισε τις πόλεις όλης της Ελλάδας. Ο λαός μίλησε. Δεν πρόκειται να δεχτεί την πτώχευσή του, δεν πρόκειται να πληρώσει την κρίση του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και η πολιτική του κεφαλαίου έχουν χάσει την όποια κοινωνική τους νομιμοποίηση.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους στην καθαριότητα και καταδικάζουμε  την κυβέρνηση για την ενεργοποίηση χουντικών πρακτικών. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τους εργαζομένους στο Νεώριο που συμμετείχαν στην απεργία, παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας και την απεργοσπαστική στάση του σωματείου τους.

Παίρνοντας δύναμη από τη σημερινή μέρα, συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Οκτώβρη, για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – Ε.Ε-ΔΝΤ.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με πολιτική απεργία διαρκείας μέχρι την ανατροπή. Δε θα φύγουμε από το δρόμο αν δεν φύγουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε μαζικά :

ü Στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, έξω από το Νεώριο.
ü Στην κοινή συνέλευση εκπαιδευτικών – γονιών για τα ζητήματα παιδείας την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, στις 18:30 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο .
ü Στη Γ.Σ των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζομένων την Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο .

Καλούμε:

Ø Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων – καταλήψεων . Οργάνωση και συντονισμός της πολιτικής ανυπακοής- Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια. Κοινή παρέμβαση των εργαζομένων και των σωματείων τους την ημέρα των παρελάσεων.

Ø Σε συγκρότηση επιτροπής συντονισμού του αγώνα με εκπροσώπους από κάθε σωματείο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τη συμμετοχή και ανέργων που θα εναλλάσσεται μετά από κάθε Γ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.