Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Γενική Συνέλευση εργαζομένων Σύρου: "Να κλιμακωθεί ο αγώνας"

Η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού μας, τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας 19-20/10, δηλώνει την απόφασή τους  να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της εξαθλίωσης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της σύγχρονης δικτατορίας των αγορών και του κεφαλαίου.

   Αυτή τους την απόφαση και θέληση δεν μπορούν να την ανακόψουν ούτε οι εκβιασμοί της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου, ούτε η κυβερνητική - κρατική - αστυνομική - παρακρατική βία και τρομοκρατία. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση του άγριου κοινωνικού πολέμου, των ΜΑΤ και των χημικών, πήρε κι άλλο αίμα στο λαιμό της. Μετά τους τρεις νεκρούς της MARFIN θρηνούμε σήμερα το χαμό ενός διαδηλωτή, του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, από τον χώρο του ΚΚΕ. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Σύρου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους του και διαδηλώνει την απόφασή της: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί άμεσα!  

   Η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ξεδιπλώθηκε με τη δολοφονική επίθεση τυχοδιωκτικών ομάδων, που βρίσκονταν για άλλη μια φορά σε διατεταγμένη υπηρεσία, χρησιμοποιώντας  τη θεοποιημένη βία όχι ενάντια στο κράτος της καταστολής, αλλά  ενάντια σε διαδηλωτές. Ενάντια στην περιφρούρηση του  ΠΑΜΕ αλλά και σε διαδηλωτές από άλλους χώρους. 

Η επίθεση αυτή είναι μία κρατική - κυβερνητική προβοκάτσια για να κτυπηθεί το κίνημα και να επικρατήσει ο φόβος και η κινδυνολογία. Για να κτυπηθεί η τάση για κοινή παράταξη των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, όπως εκφράστηκε την Πέμπτη 20 Οκτώβρη στην περικύκλωση της βουλής, χωρίς αποκλεισμούς, διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ηγεμονισμούς, ενάντια στον κοινό εχθρό: Την αστική τάξη και την πολιτική της εκπροσώπηση.

   Η προσπάθεια των κυβερνητικών και κρατικών μηχανισμών να κτυπήσουν το οργανωμένο, μαζικό και ανερχόμενο κίνημα της εργατικής τάξης, των καταλήψεων, των απεργιών, των διαδηλώσεων, ώστε να περάσει στα μουλωχτά το άθλιο πολυνομοσχέδιο, δεν θα περάσει.

Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει μαχητική και ενωτική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση, σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας κατά του κινήματος, συνεχίζοντας ενωτικά με την κλιμάκωση σε απεργιακό αγώνα διάρκειας και παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ. 


Ερμούπολη, 21 Οκτωβρίου 2011

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Σύρου

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.