Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ : Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πτώχευσή μας

Η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία δηλώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει σε βαθιά και μόνιμη πτώχευση τον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα  σχέδιο –λαιμητόμος του εργατικού εισοδήματος και των κοινωνικών δικαιωμάτων που μετατρέπει τους μισθούς μας σε βοηθήματα πείνας. Προχωρά σε παραπέρα μειώσεις των αποδοχών μας από 20 έως 50%, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα έχουν αφαιρέσει ονομαστικά από το συνολικό μας εισόδημα πάνω από 4 μισθούς. 
Στο νέο μισθολόγιο, καταγράφονται αποδοχές ύψους 670 ευρώ για έναν νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, που γίνεται τελικά 577 ευρώ με τις περικοπές. Νέες περικοπές στους μισθούς όλων των εκπαιδευτικών έως και 20%, σε σχέση πάντα με τους μισθούς που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Και στο βάθος του ορίζοντα αναμένονται μαζικές απολύσεις, καθώς η εκπαίδευση εξαιρείται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης, μόνο μέχρι το καλοκαίρι όπου ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά.
Η αρπαγή συνεχίζεται σφοδρότερη και σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.  Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως είναι με την πλάτη στον τοίχο αλλά οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που έχουν  ήδη δεχθεί τις βολές και εκείνο που απομένει είναι η χαριστική βολή. Τα εργασιακά δικαιώματα και η μονιμότητα στην απασχόληση καταστρατηγούνται άμεσα, μετατρέποντας το δημόσιο σε μια ιδιωτική επιχείρηση με εργασιακό καθεστώς και μισθολογικές απολαβές Ινδίας.
Με το νέο μισθολόγιο :
·         Καταργούνται όλα τα επιδόματα, εκτός του οικογενειακού, θέσης, παραμεθορίου και ειδικών συνθηκών. Επιδόματα που όσοι τα παίρνουν , θα τα παίρνουν με προϋποθέσεις, διαμορφώνοντας τον κατώτερο μισθό στο δημόσιο στα 780 ευρώ μεικτά .
·         Συνδέεται η μισθολογική ωρίμανση –εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου , με το νέο βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται η αξιολόγηση προκειμένου να δημιουργηθούν αξεπέραστα εμπόδια αλλά και ποσοστώσεις μεταξύ των υπαλλήλων στη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μισθολογική και εργασιακή στασιμότητα του κάθε εργαζομένου. Από τους 10 υπαλλήλους που εισάγονται σήμερα στο Δημόσιο ούτε 2 δε θα φτάσουν τελικά στο βαθμό Α.
·         Καθιερώνεται το «κίνητρο επίτευξης στόχων» (ΚΕΣ) το οποίο δεν θα το παίρνουν όλοι, αλλά μόνο όσοι επιτυγχάνουν τους δείκτες αποδοτικότητας και αυτοί και πάλι με προϋποθέσεις. Το ΚΕΣ δε θα υπερβαίνει το 3% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης, άρα δε θα μπορούν να το πάρουν όλοι ακόμα και αν έχουν πετύχει τους στόχους της υπηρεσίας τους. Πάντα με την προϋπόθεση ότι και η υπηρεσία που κάποιος εργάζεται θα πρέπει να έχει πετύχει και αυτή τους επιθυμητούς στόχους. Δημιουργείται ένας μηχανισμός που στοχεύει στην πλήρη υποταγή των εργαζομένων και στους στόχους του κράτους. Επομένως απαγορεύεται πλέον και επίσημα στους εκπαιδευτικούς να ασκούν κριτική στο προσανατολισμό του σχολείου, στα αναλυτικά του προγράμματα, στις εξεταστικές του πρακτικές, εφόσον επιθυμούν να βελτιώσουν τους μισθούς πείνας που θα λαμβάνουν. Αντίστοιχα η αξιολόγηση της συμπεριφοράς των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων ως κριτήριο για τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη επαναφέρει το ελληνικό κράτος, με σύγχρονους όρους, στην εποχή της «εθνικοφροσύνης» και των αντιδημοκρατικών πρακτικών. 
·         Προωθεί την εξίσωση των μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς τα κάτω, διαμορφώνοντας τους όρους για μια άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση της εργατικής τάξης στο ιδιωτικό τομέα μέσα από τη δημιουργία εργαζομένων των 500 και 400 ευρώ. Γι’ αυτό καταργεί και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και συζητά με την τρόϊκα την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ αυτή η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων θα οδηγήσει σε μια ύφεση που θα θυμίζει εμπόλεμη περίοδο και θα αυξήσει την ανεργία στο 30%.
Με άλλα λόγια, η επίθεση είναι ενιαία για όλους τους εργαζομένους
είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Συναδέλφισσα/ε
Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πτώχευσή μας. Πριν τη τελευταία πράξη του δράματος οφείλουμε να αντιδράσουμε .Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας . Έχουμε χάσει πάρα πολλά , ήρθε η ώρα της απάντησής μας. Πρέπει ενωμένοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να σταματήσουμε την επίθεση. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντέχουμε άλλο.
Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί :
Σε πανδημοσιοϋπαλληλική συνέλευση σε συντονισμό
με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου
 την Τετάρτη 12-10-11 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο και 
σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο
των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου
την Πέμπτη 13-10-11  στις 18:30 το απόγευμα στην Πλατεία Μιαούλη.

           Όλοι και όλες στο δρόμο για την ανατροπή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
                                                ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.