Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Για το απεργοσπαστικό κάλεσμα του κ.Γ.Πουσσαίου

Γράφει ο Αριστερίξ

Έκκληση για άρση της απομόνωσης των νησιών απεύθυνε προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, “η παρατεταμένη απεργία των Ναυτεργατών για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νησιά μας. Οι νησιώτες για ακόμα μια φορά γίνονται θύματα των όποιων επιλογών και αποφάσεων. Η αναζήτηση λύσεων δεν μπορεί πλέον να εξαντλείται, τιμωρώντας τους κατοίκους των νησιών και εγκλωβίζοντάς τους μαζί με τους τουρίστες, που επέλεξαν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας αυτή την εποχή με στόχο καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Για άλλη μια φορά η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό καταρρακώνονται".  

"Οι κάτοικοι των νησιών εύλογα αγανακτούν και διαμαρτύρονται, καθώς αντιμετωπίζουν ελλείψεις αγαθών πρώτης ανάγκης και βασικών υπηρεσιών.Απευθύνουμε έκκληση για λήξη της απεργίας. Οι νησιώτες απαιτούν σεβασμό και εξασφάλιση της κάλυψης των αναγκών τους”,καταλήγει στο απεργοσπαστικό του κάλεσμα ο κ.Γ.Πουσσαίος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αξιοποιούνται για να χτυπήσουν εν εξελίξει απεργιακή κινητοποίηση ,προτάσσοντας υποκριτικά το συμφέρον των νησιωτών.Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές χρησιμοποιούν κάθε είδους απεργοσπαστικό μηχανισμό απέναντις στους ναυτεργάτες:
- Αξιοποίησαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (που ελέγχουν οι εφοπλιστές και άλλοι καπιταλιστές) για τη συκοφάντηση του αγώνα της ΠΝΟ.
-Χρησιμοποιήθηκε ομάδα μεγαλοαγροτών στην Κρήτη, που ασκούσε τυφλή πίεση.
 -Αξιοποιήθηκαν πασοκικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, που θυμήθηκαν τα προβλήματα των νησιών τις μέρες της απεργίας!!
-Οργίασαν απειλές και εκβιασμοί .
-Επιχείρησαν σχεδιασμένα να φέρουν τον αγώνα των ναυτεργατών σε αντίθεση με τους εργαζόμενους των νησιών, με μικρομεσαίους αγρότες.
- Θυμήθηκαν (!) τα προβλήματα των νησιών, των μικροπαραγωγών.
-Προσπάθησαν να θέσουν όρια στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας, να υποβαθμίσουν το ρόλο και την επιτυχία της.
-Εθεσαν ζήτημα ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των ναυτεργατών.
Ξεχνούν ότι η απεργία είναι σύγκρουση, ασκεί πίεση στις κυβερνήσεις, στο αστικό κράτος, στην εργοδοσία κι αυτό της δίνει δυναμική ως όπλο των εργαζομένων. Γι' αυτό και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην κατάκτηση λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από το σύνολο των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Και τώρα, μ' αυτή την πείρα, οι νησιώτες, η αγροτιά, οι λαϊκές δυνάμεις, να σκεφτούν βαθύτερα, να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα.
Να σκεφτούν ότι δε φταίει ο αγώνας των ναυτεργατών (ή ενός άλλου κλάδου) που είναι απαράδεκτα χαμηλές οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, που οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να διαθέσουν την παραγωγής τους, διώχνονται από τον τόπο τους, ξεκληρίζονται.
Να σκεφτούν καλύτερα οι εργαζόμενοι των νησιών ότι αυτός που φταίει για την απομόνωση μεγάλου μέρους της νησιωτικής Ελλάδας, για τα ακριβά εισιτήρια, για τα ανασφαλή πλοία, για το έγκλημα του «Εξπρές Σαμίνα», για την αθλιότητα στην  προστασία της υγείας τους, είναι η αντιλαϊκή πολιτική, το εκμεταλλευτικό σύστημα, το εφοπλιστικό κέρδος.
Ο κ.Πουσσαίος,που έχει υπηρετήσει και από κυβερνητική θέση την κυβέρνηση,ποιεί τη νήσσα για τα άλυτα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και για τις προεκλογικές πομφόλυγες της ήδη κακόφημης παράταξής του.Επιλέγει όμως -όντας σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία -να συκοφαντήσει το κίνημα των ναυτεργατών ,και να χαιδέψει τ' αυτιά κάποιων αφελών συμπολιτών μας, αποκρύπτοντας τα αίτια που οδηγούν τους ναυτεργάτες σε μαχητικές κινητοποιήσεις.
Αιδώς Αργείοι!

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.