Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα χαράτσια

Συριανές, Συριανοί,
στην Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  14 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο, παραβρέθηκαν μέλη Δ.Σ. σωματείων,  εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι,  μεμονωμένοι   πολίτες και αποφασίστηκε, να επιχειρηθεί  οργανωμένη αντίσταση  στα χαράτσια ( τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, και εισφορά «αλληλεγγύης») . 
 Όλοι οι παρευρισκόμενοι, μετά και την απροθυμία των τοπικών αρχών να σταθούν στο πλάι του εργαζόμενου λαού,   συμφωνήσαμε να κάνουμε το  πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος από  εργαζόμενους,  ανέργους,  συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο νησί μας , ώστε οργανωμένα  να αντιμετωπίσουμε τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά  μέτρα που έχουν επιβάλλουν  στη πλειοψηφία του λαού μας, κυβέρνησεις-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά κι εκείνων που έρχονται από τη συγκυβέρνηση με την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και όχι μόνο. Άμεσος στόχος είναι η άρνηση  της πληρωμής των χαρατσιών  και η αποτροπή του ενδεχόμενου να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  στα σπίτια και τα καταστήματα συμπατριωτών μας.
Η μεθοδευμένη επίθεση στο εισόδημά μας δεν επιτρέπει ούτε σκέψη πληρωμής των άθλιων αυτών  κεφαλικών φόρων. Μετά από πρωτοβουλία μελών  σωματείων  και συλλόγων εργαζομένων του νησιού μας ( Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση -  πρώην Περιφέρεια Ν.Α.), Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου  Σύρου,  ΕΜΔΥΔΑΣ  ( μηχανικοί δημοσίου) – τμήμα Κυκλάδων, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου –Τήνου – Μυκόνου,  και η Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων,) συγκροτήθηκε  επιτροπή αγώνα  για τον συντονισμό και την καλύτερη οργάνωση της όλης προσπάθειας.
Καλούμε όλους τους πολίτες, τα σωματεία εργαζομένων και άλλες συλλογικότητες σε κοινή δράση μαζί μας για να την μη πληρωμή των χαρατσιών  και την ανατροπή της πολιτικής που τα επιβάλλει.
Προβαίνουμε αρχικά στη συλλογή υπογραφών και δηλώνουμε την αδυναμία μας να πληρώσουμε τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση είτε με την μορφή της «εισφοράς αλληλεγγύης» είτε με την μορφή του «τέλους ακινήτων» επί των λογαριασμών της ΔΕΗ και των άλλων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συγκέντρωση και λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για την παρεμπόδιση και ακύρωση πληρωμής των χαρατσιών στην πράξη.
Για να συνυπογράψετε, μπορείτε να απευθύνεστε στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα χαράτσια :
1.    Κώστας Μπογιατζίδης  - Νοσοκομείο/ 6944866221
2.    Τοζακίδου Αλέκα  - Αποκεντρωμένη Διοίκηση/ 6974351433
3.    Κυριάκος Ζερβουδάκης  - Πανεπιστήμιο /  6944139434
4.    Έμμυ Μπαξοπούλου  - Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης / 6978441128
5.    Βαγγέλης Χάλκος     -   Μ. Εκπαίδευση / 6973659348

Το χρέος δεν είναι του λαού. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.
    ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.