Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Για το χαράτσι της ΔΕΗ

 «Δεν είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό.» Ευάγγελος Βενιζέλος, 23.6.2011.
Όταν αναζητάς επιχειρήματα προκειμένου να καταστήσεις φανερό το παράλογο της ακολουθούμενης πολιτικής, η πιο εύκολη μέθοδος είναι η αναπαραγωγή δηλώσεων που πραγματοποίησαν στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Η αναλγησία και η εισπρακτική λογική του κυβερνώντος κόμματος νομοτελειακά θα οδηγήσει πολλούς πολίτες είτε στην αδυναμία καταβολής του τέλους ακινήτων με άμεση συνέπεια τον κίνδυνο για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης είτε στην περαιτέρω αφαίμαξη των αναιμικών τους εισοδημάτων.
Ο δήμος Νέας Ιωνίας, Αττικής, με ανακοίνωση του που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς είναι δυνατή η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς την καταβολή του τέλους ακινήτων και επιπροσθέτως δεσμεύεται για την κατάθεση ομαδικών προσφυγών για την προστασία των δημοτών του.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, απεναντίας, αποφεύγει έστω και να καταδικάσει με ένα απλό ψήφισμα τη συνεχή λήψη μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση των συμπολιτών μας διότι προφανώς η κομματική νομιμοφροσύνη τοποθετείται σε υψηλότερο σημείο από οτιδήποτε άλλο. Εμείς καλούμε το δήμο να ακολουθήσει το παράδειγμα του αντίστοιχου της Νέας Ιωνίας και να σταθεί αρωγός στους δημότες του σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού.

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.