Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Για την Παιδική Βιβλιοθήκη

    Το Μάρτιο συμπληρώνονται 2 χρόνια απο τότε που η Παιδική Βιβλιοθήκη της Σύρου ανέστειλλε τη λειτουργία της (μαζί με 26 ακόμη σε όλη την Ελλάδα) λόγω επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών(ΟΠΕΒ).
Το αίτημά μας ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων μας καθώς και η εύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών.
    Δύο χρόνια μετά οι άμεσα αλλά και οι μη άμεσα αρμόδιοι φορείς στέκονται ανίκανοι να δώσουν λύση προβάλλοντας διάφορες δυσκολίες.
    Επειδή τα 2 αυτά χρόνια δεν έχει περάσει μέρα που να μη συνταντήσω παιδιά ή γονείς ή εκπαιδευτικούς και να μη δεχτώ την ίδια πάντα ερώτηση,για το εάν είχαμε κάποια εξέλιξη στο θέμα της  Παιδικής Βιβλιοθήκης,θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για την εξέλιξη που προέκυψε  πριν απο 2 ημέρες. Απο εκπρόσωπο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ύστερα απο έγκριση του Προέδρου του Δ.Σ.  του ΟΠΕΒ, μου ζητήθηκε να παραδώσω το κλειδί της Βιβλιοθήκης καθώς και το υλικό που υπάρχει σε αυτή στο Δήμο,ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για την φύλαξή του,με σκοπό στο χώρο να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες ωστε να στεγαστεί εκεί (απο όσα έως τώρα γνωρίζω) υπηρεσία του Δήμου. Κατανοώ πως  ο Δήμος κουράστηκε να περιμένει να βρεθεί λύση,αλλά και αδυνατεί να πάρει μια πρωτοβουλία για τους δημότες του,που ειδικά αυτήν την περίοδο θα ήταν πολύτιμη.
    Δεν θα αναφερθώ στο έργο που επιτέλεσε η Παιδική Βιβλιοθήκη τα 8 χρόνια λειτουργίας της.Αυτοί που φιλοξενήθηκαν έστω και λίγο σε αυτήν το ξέρουν καλά.Οι υπόλοιποι ίσως δεν θέλησαν να το μάθουν ή προτίμησαν να κωφεύουν συστηματικά.
    Και όπως τα μικρά παιδιά που δύσκολα καταλαβαίνουν τις “δουλειές” των μεγάλων έτσι κι εγώ αναρωτιέμαι:Άραγε είναι τόσο δύσκολο να λειτουργήσει ξανά;
    Φαίνεται πως είναι.Όταν αξίες και ευαισθησίες πάνε στην άκρη και ξεχνιούνται, κάποιοι που μιλούν για Παιδικές Βιβλιοθήκες μπορεί να ακούγονται ρομαντικοί ή γραφικοί.
Κι όμως τις μέρες αυτές,τις τόσο συννεφιασμένες και αβέβαιες που ζούμε όλοι,οι χώροι που πρέπει να μένουν ανοιχτοί ,να δουλεύουν και να προσφέρουν είναι τα σχολεία και οι βιβλιοθήκες.Μήπως έτσι καλλιεργηθούν στα σημερινά παιδιά οι αξίες και οι ευαισθησίες που απο τους προηγούμενους ξεχάστηκαν.



Η υπάλληλος της Παιδικής Βιβλιοθήκης

                                                                Λούλα Κλήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.