Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή προς πρώην αγνοούμενο Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα

Επιστολή προς πρώην αγνοούμενο Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα. Τον Κ. Παπαμανώλη τον είδα προχτές στο πλοίο (μου φαινόταν κρυμμένος)

Έχετε δίκιο κύριε Ρήγα ότι ''και ξαφνικά εγένετο πανικός'', όταν ακούσαμε για δημοψήφισμα. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο ξεδιάντροπος και εκβιαστής μπορούσε να γίνει ο Πρόεδρος σας.

Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή έχετε πολύ χιούμορ;

Λέτε ότι το Δημοψήφισμα είναι μία Δημοκρατική προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία με την οποία ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για μείζονος σημασίας εθνικά θέματα που καθορίζουν το μέλλον του.
Για σταθείτε, λίγο αργά δεν το θυμηθήκατε το Σύνταγμα κ. Ρήγα; Ο αρχηγός σας αν θυμάμαι καλά δεν ήταν αυτός που υπέγραψε κάπου στο Λονδίνο την πρώτη δανειακή σύμβαση που έλεγε ότι η Ελλάδα παραιτείται από κάθε έννοια Εθνικής κυριαρχίας έναντι των δανειστών ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ, και αν θυμάμαι καλά (όπως σας είπα σε αυτά έχω καλή μνήμη), αυτή η πρώτη δανειακή σύμβαση, δεν κυρώθηκε ποτέ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι που δεν προβλεπόταν στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ αγαπάτε.
Μήπως, λέω μήπως το Δημοψήφισμα,  που όπως λέτε ορίζεται από το Σύνταγμα θα έπρεπε να προηγηθεί από αυτήν την συμφωνία που παραχωρούσε την Εθνική μας κυριαρχία βάζοντας υποθήκη τα πάντα, και τα μέτρα που ακολούθησαν μέσω νομοθετημάτων του κόμματός σας (με την αμέριστη υποστήριξη σας). Όπως, καταργήσεις δώρων, μειώσεις μισθών, αύξηση χρόνων εργασίας για μια κουτσουρεμένη σύνταξη, ξήλωμα όλης της εργατικής νομοθεσίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, ταμείο ανεργίας μισό ή με δόσεις, αύξηση ανεργίας σε επίπεδα που ποτέ ξανά δεν είχαμε δει και το χειρότερο με την νεανική (17 έως 40) καταγεγραμμένη ανεργία στο 42%, μετανάστευση όπως το 50 αλλά με την διαφορά ότι τώρα φεύγουν τα μυαλά της χώρας και όχι οι εργάτες, κλείσιμο των μισών τουλάχιστον επιχειρήσεων και σε λίγο των άλλων μισών, μείωση των εσόδων του κράτους, αύξηση εξόδων, αύξηση της φορολογίας, αύξηση του ΦΠΑ, δήμευση ουσιαστικά της ακίνητης περιουσίας μέσω της απίστευτης φορολογίας, αύξηση του δημοσίου χρέους από το 127% του ΑΕΠ το 2009 στο 185% το 2012 σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα μυστικά κονδύλια του κράτους έχουν αυξηθεί 300% από το 2009, μήπως γνωρίζετε που πάνε κ. Ρήγα; Εγώ νομίζω ότι πάνε για την ελευθερία του τύπου και των Δημοσιογράφων χα χα χα.

Θα μπορούσα να γράφω  ώρα για τα κατορθώματά σας αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να αποδώσω με δύο λέξεις την πολιτική σας,  ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΓΟΙ.   

Λέτε ότι διάφορες επιχειρηματικές και Μιντιακές δυνάμεις (αόριστα όπως πάντα, αν και καλύπτεστε από βουλευτική ασυλία, συγνώμη ξέχασα αυτήν την χρησιμοποιείτε αλλού ) προσπαθούν να μπλοκάρουν την συμφωνία με την Ελβετία για να μην φορολογηθούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια που έχουν φύγει προς τα κει. Κ. Ρήγα επειδή εκεί υπάρχουν αυτές οι περίεργες δυνάμεις  που σας δυσκολεύουν το έργο (ξέρω ξέρω δουλεύω και εγώ σε μία από αυτές εδώ και 20 χρόνια και δυστυχώς έχω καλή μνήμη), δεν νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Δεν μας λέτε καλύτερα κύριε Βουλευτά μας τι έγινε με τον κύριο Βοσκόπουλο, τον Κύριο Τσουκάτο, τον κύριο Τσοχαντζόπουλο πρώτα, και αφού πρώτα μάθουμε για αυτούς και αποδοθεί δικαιοσύνη, τότε ας ασχοληθούμε με τα δύσκολα.

Κ. Ρήγα η κατάσταση που έχετε φέρει την χώρα και τους κατοίκους της μόνο με την κόλαση του Δάντη μπορεί να παρομοιαστεί (όπως γράφει ο Β. Μαρκεζίνης) και η φράση που ταιριάζει στην πολιτική σας από εκεί είναι, << Εγώ ειμί η άγουσα εις την αλγούσαν πόλιν >> που καταλήγει με την πασίγνωστη και ανατριχιαστική φράση: << Άφετε πάσαν ελπίδα όλοι εσείς οι εισερχόμενοι >> [στην κόλαση/Ελλάδα]. Το ειμί αναφέρεται στην Κυβέρνηση.

Κ. Ρήγα λέτε ότι το δημοψήφισμα θα θέσει ως ερώτημα αν θέλουμε την  Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι, και εφαρμόζοντας εδώ και δύο χρόνια τη θεραπεία-Σοκ του μακαρίτη Φρίντμαν όπως έγραψε ο Φίλος μου Σταύρος Λυγερός στην Καθημερινή σύμφωνα με την οποία, <<για να κινητοποιήσεις μια κοινωνία, της θέτεις εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία επιδέχονται μόνο μία απάντηση, είναι ο μονόδρομος που ουσιαστικά καταργεί την πολιτική διαφωνία>>, περιμένετε, είσαστε σίγουροι δηλαδή για το ΝΑΙ .
Θα ήθελα εδώ να σας θυμίσω και με αυτό να τελειώσω, την ένδοξη Ελληνική ιστορία και συγκεκριμένα δύο συμβάντα, την έξοδο του Μεσολογγίου, και τον χορό του Ζαλόγγου, που και στις δύο περιπτώσεις οι Έλληνες προτίμησαν μετά από μακρά πολιορκία των Τούρκων (μικρότερη από  αυτήν που ζούμε τώρα με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) στην πρώτη περίπτωση να κάνουν ηρωική έξοδο αν και γνώριζαν ότι θα πεθάνουν οι περισσότεροι, και στην δεύτερη περίπτωση, να πηδήξουν στο κενό μαζί με τα παιδιά τους. Άρα κ. Ρήγα όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν έχει τι άλλο να χάσει τότε το ΝΑΙ στην Ευρώπη θα φαντάζει, λίγο λέω εγώ, σαν άπιαστο όνειρο.

Γιάννης Μανούσος, 20 χρόνια εικονολήπτης στο ρεπορτάζ του Mega Channel και Συριανός.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.