Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Kάτω η κυβέρνηση Παπαδήμου

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, των απεργιών, των καταλήψεων, της γενικευμένης ανυπακοής, κάτω από το βάρος  της εργατικής τάξης, όπως συγκροτείται ως τάξη με την πολιτική της αφύπνιση. Στην πτώση αυτή βάλαμε κι εμείς, οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη των Κυκλάδων, το λιθαράκι μας και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Το κεφάλαιο όμως ανασυντάσσεται απέναντί μας. Η τηλεοπτική κολοκυθιά με το όνομα του πρωθυπουργού ήταν το προπέτασμα καπνού για το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα  του διορισμού του εκλεκτού της μαύρης συμμαχίας των πολυεθνικών, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζικών ομίλων, του ελληνικού κεφαλαίου και των «νταβα­τζήδων» των ΜΜΕ. Ο Λουκάς Παπαδήμος έρχεται, όχι σαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά σαν σανίδα σωτηρίας της νέας, ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκής, Δανειακής Σύμβασης. Τα παπαγαλάκια τους διαλαλούν στα κανάλια και στις φυλλάδες το άρθρο 42 του Συντάγματος: Έκτακτες κυβερνητικές εξουσίες, απαγόρευση απεργιών, συγκεντρώσεων, λογοκρισία, κρατική βία και καταστολή για τον κόσμο της εργασίας. Ο κατάλληλος άνθρωπος, ένας δηλωμένος εχθρός της δημοκρατίας, με τους κατάλληλους υπουργούς, δηλωμένους φασίστες, στην κατάλληλη θέση: Να μας οδηγήσει στην έσχατη εξαθλίωση κραδαίνοντας τον πέλεκυ της καταστολής.
   Γιατί, παρά τις θριαμβολογίες του σάπιου πολιτικού προσωπικού, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση θεριεύει. Μιλάνε πλέον για κρίση μεγαλύτερη από εκείνη του 1930. Μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάστηκε τους 52 εκατομμύρια νεκρούς του Β΄ παγκοσμίου πολέμου για να καταλαγιάσει. Οι κεφαλαιοκράτες βλέπουν πανικόβλητοι τα κεφάλαιά τους να απειλούνται γιατί τα ληστρικά οικονομικά μέτρα σε βάρος μας δεν αρκούν και επιζητούν νέα αφαίμαξη. Η Ιταλική αστική τάξη ακολου­θεί ανήμπορη τη μοίρα της Ελληνικής, της Πορτογαλικής και της Ιρλανδικής. Δίπλα στην απειλή της εξαθλίωσης, όμως, διαγράφεται για τον κόσμο της εργασίας και η προοπτική της νίκης απέναντι στο κεφάλαιο που παραπαίει. Από τις χαραμάδες που άνοιξαν οι ταξικοί και λαϊκοί αγώνες, είναι πλέον ορατός σε όλους μας ο κόσμος που θέλουμε, ο κόσμος που μπορούμε, ένας κόσμος που απαντά με δικαιώματα στις ανάγκες των εργαζομένων.  Απέναντι σ’ αυτή τη μαύρη συμμαχία, ας αντιτάξουμε τη δική μας εργατική – λαϊκή συμμαχία .
Καμιά αυταπάτη, καμιά  περίοδος χάριτος.
Αγώνας διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση των τραπεζών, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
  
Να συνεχίσουμε την ανυπακοή, την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, τις καταλήψεις, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις.
   Να
οργανώσουμε δίκτυα αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου στους ασθενέστερους οικονομικά και κοινωνικά, στα ΑΜΕΑ.
   Να
οργανώσουμε εναλλακτικά δίκτυα πληροφόρησης, μακριά από τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης.
   Φτάνουν
οι σωτήρες. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Χωρίς εμάς καμιά κυβέρνηση, «προοδευτική» ή μη, δεν μας σώζει.
   Να
απασφαλίσουμε το μεγάλο όπλο της εργατικής τάξης:  Γενική Απεργία Διαρκείας.
            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
   Πριν από όλα χρειάζεται να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Το πείραμα των Γενικών Συνελεύσεων των Εργαζομένων στο Πνευματικό Κέντρο πέτυχε και απέδωσε καρπούς. Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καλεί σε νέα  Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, για να αποφασίσουμε τη δράση μας και να οργανώσουμε το συλλαλητήριο της Πέμπτης 17 Νοέμβρη, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στη νέα χούντα του κεφαλαίου και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ΕΕ και ΔΝΤ.
Σύρα, 12 Νοεμβρίου 2011
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.