Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μαθήματα αλληλεγγύης Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Απόφαση  Γενικής Συνέλευσης Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων


Η σχολική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με  μια αναίσχυντη επίθεση ενάντια στην ίδια τη μαθησιακή διαδικασία, από εκείνους που υποτίθεται ότι έχουν ως θεσμικό έργο ακριβώς το αντίθετο. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα την παιδεία, τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς. Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από τον αγώνα για την ανατροπή της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Κεφαλαίου ΕΕ, ΔΝΤ.       Από τα πρώτα θύματα της επίθεσης ενάντια στην παιδεία ήταν οι αντισταθμιστικοί θεσμοί, οι θεσμοί που άμβλυναν, ή τουλάχιστον έτσι σχεδιάστηκαν, την ταξική διαφοροποίηση, υποστηρίζοντας μαθητές που δεν παρακολουθούσαν απρόσκοπτα τα μαθήματα για διάφορους κοινωνικούς λόγους. Έτσι το σχολείο που ευαγγελίζεται η χούντα των αγορών που παριστάνει την κοινοβουλευτική κυβέρνηση πέταξε και το φύλλο συκής των υποστηρικτικών του θεσμών για να φανεί αυτό που πράγματι είναι: ένα απροκάλυπτα ταξικό σχολείο.
     Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα  την ταξική αλληλεγγύη των μελών της προς τους μαθητές μας οργανώνει φέτος μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης κατά νησί ή σχολείο ανάλογα με τις περιστάσεις. Τα μαθήματα αλληλεγγύης σκοπεύουν να στηρίξουν μαθησιακά τις πιο ευάλωτες κατηγορίες μαθητών, να μεταδώσει γνώση αλλά και δια του παραδείγματος, ταξικό-αγωνιστικό ήθος στα παιδιά μας.
Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι η λειτουργία του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης και δικαίωμα των μαθητών και των λαϊκών οικογενειών. Παραμένει πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος η λειτουργία των αντισταθμιστικών θεσμών με ευθύνη οργάνωσης  τους από το Υπουργείο Παιδείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συνεισφέρουν σε ιδέες, διδασκαλία και οργάνωση. Τους καλούμε να δηλώσουν στο ΔΣ  την καθ' οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή.
Καλούμε όσους μαθητές ή μαθήτριες ενδιαφέρονται  για τα μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης, να δηλώσουν τα μαθήματα που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν στην διεύθυνση του σχολείου τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.