Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΙΚΑ Η απαξίωση της δημοτικής περιουσίας….


Έπειτα από αρκετούς άγονους διαγωνισμούς δημοπρασίας, που διενεργήθηκαν για τη δημοπράτηση του κτιρίου – χώρων στάθμευσης δίπλα στο ΙΚΑ, αλλά και αντίστοιχες μειώσεις του μισθώματος εκκίνησης της δημοπράτησης, αλλά και λοιπών διευκολύνσεων (μείωση δημοτικών τελών κλπ), την Τρίτη 31-01-2012 επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για το ακίνητο αυτό, το μίσθωμα έφτασε σε 700 ευρώ/μηνιαίως.
Ενώ λοιπόν αναμένουμε τη δημοπρασία του ακινήτου, ελπίζοντας να υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον πλειοδότη, η δημοτική αρχή, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έρχεται με εισήγησή της και προτείνει τη δημιουργία χώρου δωρεάν στάθμευσης Λαλακιά, σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το κτίριο χώρων στάθμευσης δίπλα στο ΙΚΑ, υπονομεύοντας στην ουσία η ίδια τη δημοπράτηση του εν λόγω χώρου.
Με την απόφαση αυτή «σαμποτάρει» όποιον θα ενδιαφερόταν να επενδύσει, μισθώνοντας το χώρο αυτό, αφού δεν υπάρχει περίπτωση σε περίοδο τέτοιας οικονομικής ύφεσης και σπαραγμού να δεχτεί κάποιος να σταθμεύει στο χώρο αυτό επί πληρωμή, όταν μπορεί μόλις 150 μέτρα μακρύτερα να σταθμεύσει δωρεάν. Επιπρόσθετα, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να επενδύσει μισθώνοντας το χώρο αυτό, τη στιγμή που οποιοσδήποτε μπορεί να σταθμεύσει παράνομα (ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια) στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να έχει τις επιπτώσεις που προβλέπονται στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Έχουμε ήδη δει σχετικά ρεπορτάζ στο τοπικό τύπο που αφορούν την περιοχή και ο καθένας αντιλαμβάνεται τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο σημείο αυτό από τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Παράλληλα, προ ημερών κυκλοφόρησε ένα δισέλιδο έντυπο στη περιοχή του ΙΚΑ, στο οποίο αναφέρεται ουσιαστικά ότι το ακίνητο έχει ήδη μισθωθεί και υπάρχει και αναλυτικό τιμολόγιο ωριαίας και μηνιαίας στάθμευσης, με προτεινόμενες προσφορές και παροχές, ακόμα και φύλαξη από συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης (security) και τηλέφωνο επικοινωνίας, την στιγμή που ακόμα δεν έχει λάβει χώρα η προγραμματισμένη δημοπράτηση του ακινήτου και έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 31-01-2012.
Δημιουργείται λοιπόν εύλογα η εντύπωση σε οποιονδήποτε βλέπει το δισέλιδο αυτό έντυπο ότι πρόκειται για τετελεσμένη απόφαση μίσθωσης του ακινήτου και για αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με τη δημοπράτησή του ακινήτου αυτού, ενώ επιπλέον η κυκλοφορία ενός τέτοιου εντύπου (το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή έρευνα αγοράς, εφόσον όμως αναγραφόταν στο έντυπο), αποτρέπει πιθανούς ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό δημοπράτησης του ακινήτου.
Εσφαλμένα μπορεί να πιθανολογεί κάποιος ενδιαφερόμενος είτε ότι έχει ήδη τελεστεί ο διαγωνισμός, είτε ότι, λόγω πιθανών αδιαφανών διαδικασιών, κάποιοι έχουν ήδη αποφασίσει και αναθέσει τη μίσθωση και λειτουργία του χώρου αυτού στον κυκλοφορήσαντα το εν λόγω δισέλιδο έντυπο.
Πρέπει οι όποιες διαδικασίες να γίνονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα, προσοχή, διαφάνεια και σχεδιασμό για την αποφυγή τέτοιων αποτυχημένων προσπαθειών και λανθασμένων κινήσεων.
Η πρόταση μας ενόψει και των περιορισμό των θέσεων στάθμευσης στο Λιμάνι είναι να δοθεί στους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους του Ιστορικού Κέντρου για την αποσυμφώρηση του και την εξυπηρέτηση των αναγκών, σε συνδυασμό με την στέγαση των Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων που έχουν κατακλύσει την Παραλία, με χαμηλό και Λογικό μίσθωμα.

Σύρος-Δύναμη Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.