Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Άμεση αγορά Σύρου (http://amesiagorasyrou.blogspot.com/)

 
Η Άμεση Αγορά Σύρου είναι μια ιστοσελίδα που φέρνει σε άμεση επαφή τον ντόπιο παραγωγό με τους πολίτες του νησιού προς διάθεση των προϊόντων των πρώτων προς τους δεύτερους. Εντούτοις διάθεση προϊόντων και από άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν αποκλείεται.
Δίνεται προτεραιότητα σε ντόπια και 'κοντινά' προϊόντα ώστε να στηρίζεται η τοπική οικονομία και να αποφεύγονται αυξήσεις που προκύπτουν από την μεταφορά προϊόντων, περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και οικονομικές επιβαρύνσεις από τη διαμεσολάβηση τρίτων. Η κατανάλωση προϊόντων που παράγονται κοντά στον καταναλωτή είναι λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον.
Η ιστοσελίδα Άμεση Αγορά Σύρου δεν έχει κερδοσκοπικό και επαγγελματικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στην αφιλοκερδή συνεισφορά ανθρώπων που θέλουν να αντιμετωπίσουν ενεργά την κερδοσκοπική αύξηση των τιμών των βασικών αγαθών.
Όλοι οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην Άμεση Αγορά Σύρου, με βασικό κανόνα την ακομμάτιστη συμμετοχή τους.

Όλοι οι επαγγελματίες παραγωγοί μπορούν να συμμετάσχουν.
Ζητάμε από τους παραγωγούς μας να αναδείξουν τα προϊόντα τους και να σεβαστούν την επιθυμία των πολιτών για οικονομικά, ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα .
Με σεβασμό στο Περιβάλλον και τη Σύρο επιθυμούμε την διάθεση εποχιακών προϊόντων της Ελληνικής - Συριανής Γης.
Στόχος
Στοχεύει στο να έρθουν κοντά παραγωγοί και καταναλωτές ώστε να διατίθεντο προϊόντα στην χαμηλότερη δυνατή τιμή και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη προς του παραγωγούς. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να επωφεληθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα οι πιο οικονομικά αδύναμες.
Δεν στοχεύουμε να υποκαταστήσουμε ή να αντικαταστήσουμε τον επαγγελματία συμπολίτη μας.
Το ζητούμενο για μας είναι να συμπιεστούν οι τιμές προς τα κάτω και να ενισχυθούν όσοι παραγωγοί το αξίζουν, ώστε να μπορεί η κάθε οικογένεια να ανταπεξέρχεται με αξιοπρέπεια στις βασικές της ανάγκες με κυρίαρχες τις διατροφικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.