Κυριακή 22 Απριλίου 2012

A ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις Ειδικές Κατηγορίες


Την Δευτέρα 9 Απριλίου ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε εξαιτίας μιας φανερής αδικίας που γίνεται σε βάρος των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, με αφορμή τον συνάδελφό Λάζαρο Τεντόμα, που κατέχει οργανική θέση στο ΓΕΛ Σύρου. Ο συνάδελφος είναι τυφλός και για προφανείς προσωπικούς και οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να υπηρετήσει την οργανική του θέση.

Η όλη κατάσταση οδηγεί σε ένα αδιέξοδο, αφού ο συνάδελφος δεν μπορεί να υπηρετήσει την θέση του λόγω των δυσκολιών στο νησί, το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν έχει δικαίωμα μετάθεσης, ενώ σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα οι τυφλοί δεν ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ο συνάδελφος να ζει κάθε χρόνο την αγωνία της απόσπασης στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών όπου διδάσκει τα τελευταία χρόνια.

Ζητάμε να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα του συναδέλφου μας Λάζαρου Τεντόμα αλλά και όλων των παρόμοιων περιπτώσεων εκπαιδευτικών με σοβαρή αναπηρία. Να αναθεωρηθούν οι Ειδικές Κατηγορίες, ώστε να περιλαμβάνουν τους τυφλούς αλλά και άλλες περιπτώσεις αναπηρίας που τώρα δεν συμπεριλαμβάνονται. Να δίνεται μετάθεση κατά προτεραιότητα στα άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.