Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

6ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης


Για μια ακόμα χρονιά (η έκτη, φέτος) διοργανώνεται στην πόλη μας το «Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης», ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα, με... πενιχρούς οικονομικούς πόρους, χωρίς επίσημη διοργανώτρια αρχή, αλλά με πολύ κέφι και μεγάλο αριθμό συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις (θεατρικά έργα, αναγνώσεις αλλά και διαγωνισμός συγγραφής διηγημάτων, προβολές ταινιών μικρού μήκους, εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες και πολλά ακόμα) θα «χωρέσουν» σε 3 μέρες (Παρασκευή 11 Μαΐου ως Κυριακή 13 Μαΐου) σε στέκια και αίθουσες της πόλης, με τη συμμετοχή συγγραφέων και κοινού που έρχονται ειδικά για αυτό το σκοπό στη Σύρο από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τη Χαλκίδα, τη Δράμα, το Ηράκλειο και άλλες πόλεις. Διαβάστε το (σχεδόν τελικό) πρόγραμμα
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

·         Εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ με την ομάδική ανάγνωση πολύ μικρών διηγημάτων, cafe Delice (στο κέντρο της Ερμούπολης), έναρξη 18:30.

·         «Ο σύντροφός μου είναι alien» και άλλα έργα. Έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικής και κατασκευών από τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την επιμέλεια των καθηγητριών Φλωρεντίας Οικονομίδου και Έλσας Χαραλάμπους, Πινακοθήκη Κυκλάδων, εγκαίνια 20:30. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 11 Μαΐου 20:00 - 22:30, Σάββατο 12 Μαΐου 11:00 - 13:30 και 19:00 - 23:00, Κυριακή 13 Μαΐου 11:00 - 13:30. Στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες θα εκτεθούν τα έργα που έχουν ληφθεί για τις εκθέσεις φωτογραφίας & κόμικς.

·         «Η απελπισία του ανδρισμού», θεατρικό μονόπρακτο του Χάρη Βεκρή σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλάκη. Πινακοθήκη Κυκλάδων, προσέλευση ως τις 21:10, έναρξη 21:15 ακριβώς, διάρκεια 30 λεπτά.

·         Γνωριμία, chat, big bang choc: Δοκιμάζουμε το επίσημο παγωτό του 6ου Φεστιβάλ στο Daidadi, παραλία Ερμούπολης. Από τις 21:45 ως τις 23:30.

·         «Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος», ανακοίνωση του θέματος. Daidadi 22:00. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος και συγγραφείς που δεν θα βρίσκονται στη Σύρο. Προσοχή: Ο διαθέσιμος χρόνος για τη συγγραφή του διηγήματος έχει τροποποιηθεί (σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση) σε 24 ώρες.

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

·         «Το κέντημα»: Η Κιάρα Καλουντζή διαβάζει το διήγημα του Αποστόλη και Σταμάτη Σταματόπουλου στο καφέ Ελληνικόν (στην πλατεία Μιαούλη) στις 11:05. Προσέλευση ως τις 11:00.

·         «Ου Φονεύσεις»: Η Χριστίνα Μαλαπέτσα διαβάζει το διήγημα του Κώστα Χαρίτου στη βεράντα του Ξενοδοχείου Πλόες (οδός Απόλλωνος), στις 13:05. Προσέλευση ως τις 13:00.

·         Δώδεκα ταινίες μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας από το 7ο SFF-rated Athens (2012). Σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας. Πινακοθήκη Κυκλάδων, έναρξη 18:30

·         «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»: Ο Βαγγέλης Ευαγγελίου διαβάζει ένα διήγημα του Ντίνου Χατζηγιώργη στο Delice, ώρα 20:45.

·         «Η αναλογία», θεατρικό μονόπρακτο του Κώστα Χαρίτου σε σκηνοθεσία Γιώργου Πάχου με τους Γιώργο Ρούσσο, Εύη Αριστείδου, Γιάννη Καραντώνη, Γιάννη Ξαγοράρη. Σε «ραδιοφωνική» διασκευή στο cafe Delice, προσέλευση ως τις 21:25, έναρξη 21:30 ακριβώς.

·         Spaceballs: πέφτουν από τον ουρανό. Δοκιμάστε τα παγωτομπαλάκια που φτιάχτηκαν ειδικά για το Φεστιβάλ στο Django (στην οδό Χίου), από τις 20:00 ως τις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

·         «Μιλήστε μας για ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας»: Μέσα σε τριάντα λεπτά πρέπει να μας πείτε γιατί είστε δεμένοι με το συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί πρέπει να το διαβάσουμε και επιπλέον να απαντήσετε στις ερωτήσεις του κοινού. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, σε διαδοχικές παρουσιάσεις από τις 11:00 ως τις 13:30.

·         Αποχαιρετιστήριο γεύμα εργασίας στο Άμβυξ (στην παραλία Ερμούπολης) στις 13:45, όπου δοκιμάζουμε την I, Pizza. Παράλληλα ο συγγραφέας που έχει αναλάβει να διοργανώσει το διαγωνισμό συγγραφής ανακοινώνει και κατόπιν διαβάζει το νικητήριο διήγημα, στο συγγραφέα του οποίου απονέμεται το σχετικό βραβείο, ένα πρωτότυπο έργου του Nicholas Moore. Aμέσως μετά η πενταμελής Επιτροπή για το καλύτερο διήγημα επιστημονικής φαντασίας του 2011 γνωστοποιεί τη δική της επιλογή.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι σχεδόν πλήρες -ωστόσο θα υπάρξουν ακόμα κάποιες προσθήκες και τροποποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.