Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τιμοληψίες ειδών πρώτης ανάγκης σε σούπερ μάρκετ της Σύρου

Με στόχο τη διευκόλυνση του καταναλωτή για την επιλογή φθηνών προϊόντων και για τη μείωση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών, η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά τη διαδικασία τιμοληψιών ειδών πρώτης ανάγκη στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Σύρου.

 Από την Παρασκευή (11/05/2012) οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr για το κόστος βασικών ειδών που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται κάθε 10 ημέρες και η λίστα των προϊόντων θα διευρύνεται. Η συγκεκριμένη διαδικασία που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων και το Τμήμα Εμπορίου εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την καταγραφή των Τιμών Υγρών Καυσίμων που ήδη διενεργείται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, τονίζει πως “πρόκειται για μια πολύ ουσιαστική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών, καθώς ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το κόστος των προϊόντων και να επιλέγει το οικονομικότερο. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε και στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.