Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το «Αντιφασιστικό Φεστιβάλ» Σύρου


Ξεκινάει σήμερα στην Ερμούπολη το «Αντιφασιστικό Φεστιβάλ» (7-10 Ιουνίου). Η πρωτοβουλία αυτή είναι εξαιρετικά επίκαιρη. Γιατί όλοι βιώνουμε τη φασιστική νοοτροπία να εκφράζεται γύρω μας, στην καθημερινή μας ζωή, με συμπεριφορές βίαιες και απαξιωτικές, απέναντι στους «άλλους», τους μετανάστες, τους έγχρωμους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους «ξένους», τους απεργούς, τους άστεγους, τους «διαφορετικούς». Κι ακόμη γιατί αυτή η φασιστική νοοτροπία εκφράστηκε ανοιχτά με την είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 Η κατάσταση αυτή είναι προϊόν μιας βαθιάς πολιτισμικής κρίσης, αλλά και απόρροια ενός συστηματικού και μεθοδικού εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρα μας, κυρίως την τελευταία «μνημονιακή» τριετία. Η σκόπιμη υποβάθμιση και απαξίωση των καταστατικών και δημοκρατικών θεσμών της χώρας (Σύνταγμα, Κοινοβούλιο, κλπ), υποβοηθούμενη από ένα σύστημα καθοδηγούμενων ΜΜΕ, η απεριόριστη καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και η επακόλουθη κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς όλους αυτούς τους θεσμούς, δημιούργησαν το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του φασισμού-ναζισμού.

 Η πιο φανερή έκφραση αυτού του εκφασισμού-ολοκληρωτισμού είναι το φαινόμενο μιας ομάδας από οργανωμένους βίαιους φανατικούς, που θέλει να επιβάλει στην κοινωνία τον στρατιωτικό νόμο, να εξαφανίσει τους «μη Αρίους». Μια οργάνωση, που εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια των πολιτών. Ανασφάλεια την οποία σκόπιμα καλλιεργεί και υποδαυλίζει το ίδιο το σάπιο καθεστωτικό μπλοκ εξουσίας. Κομμάτων, που διακυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, βασικών  εμπνευστών αυτού του πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνου αντιδημοκρατικού κλίματος, εκφοβισμού, άγριας καταστολής και απειλών μελλοντικών καταστροφών αν δεν συμμορφωθούμε  με το «μονόδρομό» τους, τα οποία σήμερα, κυνικά και υποκριτικά, σκίζουν τα ιμάτιά τους  για την παρουσία μιας φασιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο. Σημεία των καιρών…..που ελπίζουμε σύντομα ν’αλλάξουν!

 Άρα, όπως δηλώνεται στο «Κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα – ΕΚΜ, «μόνο μέσα από θεσμούς καινούργιους, δημοκρατικούς, θεσμούς κοινωνικού ελέγχου, θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού σε ένα σενάριο και σε ένα σχέδιο ελπίδας» και να καταπολεμήσουμε-ανατρέψουμε τα φαινόμενα ολοκληρωτισμού-εκφασισμού της χώρας μας.

 Η απάντησή μας στον εκφασισμό είναι: «Εκδημοκρατισμός και  διαφάνεια στη δομή και λειτουργία του πολιτικού συστήματος», «Εκδημοκρατισμός, διαφάνεια και πραγματική αποκέντρωση της δημόσιας διοίκησης, ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης», «Σεβασμός του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ασφάλεια κάθε ανθρώπου στην Ελληνική Επικράτεια».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το «Αντιφασιστικό Φεστιβάλ» και καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του.



ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.