Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων


Τα “απόνερα” της μνημονιακής πολιτικής δέχθηκε προχθές και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων που εδρεύει στη Σύρο, όταν απροειδοποίητα η ΔΕΗ προέβη σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ανεξόφλητων οφειλών εξαμήνου.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο, όπως και τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα, παραχωρούνταν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος ως γνωστόν καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, κατ΄ εφαρμογή του Μνημονίου 2.

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας πέραν της παραχώρησης των κτιρίων, κάλυπτε πλήρως τα λειτουργικά έξοδα όλων των Εργατικών Κέντρων, όπως και αυτό των Κυκλάδων. Μεταξύ των λειτουργικών αυτών εξόδων ήταν φυσικά η μισθοδοσία μίας καθαρίστριας και μίας γραμματέα οι οποίες και παραμένουν απλήρωτες, όπως και ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, όχι λόγω της χρήσης από τους εργαζομένους αλλά λόγω των ειδικών μηχανημάτων, που έχουν εγκατασταθεί μετά την αναπαλαίωση του, για τη συντήρηση των τοιχογραφιών.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο, όπως είναι αδιανόητο να καλείται το Εργατικό Κέντρο να πληρώσει τους υπέρογκους αυτούς λογαριασμούς και να “τιμωρείται” με διακοπή ηλεκτροδότησης, τη στιγμή που η Εργατική Εστία από τον Νοέμβριο δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε και η αρμόδια για το μεταβατικό στάδιο λειτουργίας -μέχρι την μεταφορά της αρμοδιότητας στον ΟΑΕΔ- προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, την ώρα μάλιστα που οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών συνεχίζουν να καταβάλλονται κανονικά.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το  ΦΕΚ 39/29-2-2012, οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο του καταργούμενου φορέα μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, γεννάται το εύλογο ερώτημα πού και πώς διοχετεύονται τα χρήματα αυτά, αν όχι στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αν και ... ίσως αρμοδιότεροι να δώσουν απάντηση αυτή τη στιγμή θα ήταν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του νομού μας, υπεύθυνοι για τις συνέπειες των όσων ενθέρμως υπερψήφισαν, από πλευράς μας, πέραν της επικοινωνίας μας με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου αλλά και με τη ΔΕΗ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έχει ήδη παρέμβη στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να δοθεί λύση. Δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε ενέργεια ώστε να λάβουμε πειστική απάντηση αλλά και να υπάρξει λύση στο απαράδεκτο αυτό ζήτημα.



ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.