Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Π.Α.Μ.Ε. Για τις εξελίξεις στο Νεώριο


Οι τελευταίες εξελίξεις στο Νεώριο της Σύρας, με τους ανοιχτούς πλέον εκβιασμούς της εργοδοσίας απέναντι στους επί μήνες  απλήρωτους εργαζόμενους , αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της τρικομματικής κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για το μέλλον του ναυπηγείου που είναι στενά  δεμένο με το μέλλον των άλλων Ναυπηγείων στη χώρα μας .

    Την ώρα που το Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο δικαιώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για την απόφαση να αποκλείσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από έργα εκτός Πολεμικού Ναυτικού και ενώ ο λαός γονατίζει από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρω- μονόδρομου, κάποιοι επιδιώκουν  να τσακίσουν τους εργάτες  προκειμένου να  θησαυρίσουν από τις «γαλλικές» φρεγάτες πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι για την γιγαντιαία απάτη – ληστεία  σε βάρος του λαού με τα «γερμανικά» υποβρύχια ( απάτη για την οποία φταίει μόνο ο Άκης)….

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα  του ευρω – μονόδρομου ( ΣΥΡΙΖΑ - «Ανεξάρτητοι» - Οικολόγοι κ.α.)  και τον  ξεπουλημένο εργοδοτικό συνδικαλισμό,  κρύβουν ότι η κατάσταση στο ναυπηγείο της   Σύρας, όπως και στα υπόλοιπα ναυπηγεία της χώρας,  έχει να κάνει με την ίδια την καπιταλιστική κρίση, κρίση υπερκερδών όλα τα προηγούμενα χρόνια,  που κυβέρνηση, Ευρ. Ένωση και  δυνάμεις του κεφαλαίου μετακυλούν στους εργάτες.

   Όλοι αυτοί είναι συνένοχοι στο παιχνίδι που παίζεται  σε βάρος των εργαζομένων του Νεωρίου και του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής αλλά και των συμφερόντων συνολικά των λαϊκών στρωμάτων. Είναι συνένοχοι στο  τεράστιο σκάνδαλο διαρκείας των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ , των εφοπλιστών και της Ε.Ε., όπου τα ναυπηγεία της χώρας  ξεπουλήθηκαν, με την συνενοχή των αντίστοιχων ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, δήθεν για να μην επιβαρύνεται ο λαός, ενώ «προικοδοτούνται» αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό παρότι ιδιωτικά … Αντίστοιχη στάση υποταγής στα συμφέροντα του αφεντικού κράτησε και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) στο Σκαραμαγκά, μιλώντας για «ρεαλισμό» με τα γνωστά αποτελέσματα….

  Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν  τα δήθεν «αντιμνημονιακά» κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ- «Ανεξάρτητοι» - Οικολόγοι κ.α.), μαζί με τους εργοδοτικούς εργατοπατέρες, για  την οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργατών του Νεωρίου αφού από την μια  ζητάνε   να ενισχυθεί η εργοδοσία    ( ταυτίζοντας το ναυπηγείο  με το σημερινό επιχειρηματία ιδιοκτήτη), ενώ από την άλλη προτείνουν  αλλαγή δραστηριότητας (ανεμογεννήτριες κ.α.), αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η καπιταλιστική εργοδοσία, ανεξαρτήτως  προσώπων, εργάζεται για την εξασφάλιση της κερδοφορίας της  σε βάρος των   συμφερόντων  των εργαζομένων και  των κοινωνικών αναγκών.

      Όλοι αυτοί βέβαια συμφωνούν ότι, η μόνη πραγματικά ρεαλιστική  λύση για τους εργαζόμενους , δηλαδή να γίνουν τα ναυπηγεία – τα καράβια και τα λιμάνια ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, είναι εφικτή μόνο στην «δευτέρα παρουσία»….

          Η  Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία  είναι  κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Άμεση λύση προς όφελος των εργαζομένων είναι η επαναφορά των Ναυπηγείων  της χώρας  σε κρατική ιδιοκτησία.

     Η   μόνη προοπτική για την  ριζική λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ στα πλαίσια ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης με κεντρικό σχεδιασμό και εφαρμογή κλαδικών πολιτικών       ( π.χ. χαλυβουργία, θαλάσσιες μεταφορές, κατασκευές, ακτοπλοΐα ). Απαραίτητη προϋπόθεση ο ουσιαστικός κοινωνικός – εργατικός έλεγχος με ΑΝΑΚΛΗΤΟΥΣ αντιπροσώπους. Με αυτές τις προϋποθέσεις, και με αξιοποίηση του υπάρχοντος έμπειρου εργατικού δυναμικού, την τεχνογνωσία και τις σημερινές υποδομές, μπορούν  να καλυφθούν  οι εγχώριες ανάγκες στις μεταφορές, της ακτοπλοΐας, του Πολεμικού Ναυτικού προς όφελος του εργαζόμενου λαού, κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας.

    Το Π.Α.Μ.Ε. Σύρας   καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της Σύρας, να βγάλουν συμπεράσματα.  Η επιλογή της υποταγής δείχνει τα όριά της. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας του λαού,  ενάντια στην λογική του ραγιαδισμού και της υποταγής που προβάλλεται ως «ρεαλιστική» από την μαύρη χορωδία κυβερνήσεων, κομμάτων  του ευρω – μονόδρομου και  εργοδοτικού συνδικαλισμού, μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα.



Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.