Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ελένη Καραΐνδρου- μουσική για το θέατρο



     << Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα το 1986. Ο Αντώνης με ρωτούσε αν θα ήθελα να γράψω για τη Νίκη της Λούλας Αναγνωστάκη… Αυτό ήταν. Το ταξίδι άρχιζε. Γεμάτο περιπέτειες και γεμάτο γνώσεις. Και κάθε φορά, κάθε χρόνο, όταν ξεκινούσε η αναζήτηση της αλήθειας του κάθε έργου, η διείσδυση στα άδυτα του συγγραφέα, πάντα η ίδια ταραχή η ίδια συγκίνηση.

    Η ατμόσφαιρα στο θέατρο, η γέννηση μιας παράστασης είναι ένα κορυφαίο γεγονός και όταν έρθει η στιγμή της μουσικής, είναι στιγμή αληθινής μαγείας, καθώς ο λόγος απορροφάει τους ήχους της και δημιουργούνται μυστικές γέφυρες ανάμεσα στα κομμάτια της δράσης. Ζώντας το θέατρο από μέσα, έχω βιώσει τη στιγμή της γέννησης της παράστασης σαν στιγμή υπέρτατης ευδαιμονίας, αλλά αντίστοιχα, η στιγμή που η παράσταση αποχαιρετάει το κοινό και αποχωρίζεται τους ηθοποιούς είναι στιγμή βαθειάς μελαγχολίαςκαι νιώθεις ένα κόμπο τον κόμπο υου αποχαιρετισμού. Αυτές οι ηχογραφήσεις που συγκεντρώθηκαν για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη μοναδικών στιγμών και συναντήσεων είναι εκείνες οι πρωταρχικές μουσικές που γράφτηκαν υπό το κράτος της ταραχής και με το πάθος και την αθωότητα του πρώτου βλέμματος.

     Τώρα οι μουσικές ψηφίδες του κάθε έργου όλες μαζί, μου φαντάζουν σαν ένα μουσικό ψηφιδωτό που αφηγείται μια ιστορία δύο ανθρώπων που αγάπησαν βαθειά το θέατρο και αυτό τους ταξίδεψε πέρα από το χρόνο…>>      Ε.Κ   Νοέμβριος 2010.

        Το ΄Αλμπουμ << Μουσική για το θέατρο >> της Ελένης Καραίνδρου με τρία CD΄ς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις <<ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ>>

                                                                                                     Γ.Κ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.