Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εργαζομένους του Νεωρίου


Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν για μια ακόμη φορά, το φλέγον ζήτημα του Νεωρίου της Σύρου.

Ομολογούμε πως δεν μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις όλων των πλευρών δεν κόμισαν τίποτα καινούριο στις ήδη γνωστές θέσεις και τα ευχολόγια που διατυπώνονται κάθε φορά που έρχεται στην επικαιρότητα η επαπειλούμενη βιωσιμότητα του Ναυπηγείου.

Αντιθέτως, ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η δήλωση του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου ότι «όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, επισκέπτονται συχνά-πυκνά το ναυπηγείο, κρατώντας απλά σημειώσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς να κάνουν τίποτα».

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σταθερή πορεία στήριξης του ναυπηγείου και όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη θα θυμούνται ότι  τη δεκαετία του ΄90 μέσω του τότε ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, υπήρξε ο μοναδικός ειλικρινής αρωγός των εργαζομένων, όταν όλοι οι άλλοι κομματικοί σχηματισμοί τούς ενέπαιζαν ηθελημένα. Έκτοτε, με πολλαπλές παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θέτει συνεχώς τα προβλήματα που ταλανίζουν το ναυπηγείο και τους εργαζόμενους, ζητώντας ρητές δεσμεύσεις που ουδέποτε όμως δίνονται. Η συμπαράσταση μας είναι ουσιαστική και έμπρακτη.

Οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον στρατηγικό χαρακτήρα της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και για την ανάγκη δημιουργίας ενός δημόσιου ναυπηγο-επισκευαστικού φορέα ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι διατυπωμένες και σαφείς.

Με τη νέα εκλογική δύναμη που μας έδωσαν οι πολίτες της Σύρου, θα συνεχίσουμε από καλύτερη θέση τις προσπάθειες μας για να μην χαθεί, μέσα στον μνημονιακό ορυμαγδό των χιλιάδων απωλειών θέσων εργασίας, ούτε μία από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας του ναυπηγείου που ... δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Δηλώνουμε, για μια ακόμα φορά, πως θα είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εργαζομένους του Νεωρίου και θα μας έχουν στο πλευρό τους σε όποια πρωτοβουλία εκείνοι αναλάβουν.









Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.