Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου : Είναι αδίστακτοι και πρέπει να τους σταματήσουμε


ΟΛΟΙ στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεχνώντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση-απαγκίστρωση από τα μνημόνια, εξαπατώντας προκλητικά το λαό, ετοιμάζεται  τώρα να εφαρμόσει νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων που θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και θα μετατρέψουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα σε μια ειδική οικονομική ζώνη, με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας. Πολιτική που έχει εφαρμοστεί μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα τύπου Πινοσέτ βασισμένη στα οράματα της Σχολής του Σικάγου.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των προειλημμένων αποφάσεών τους, οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» προς την τρόικα και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού, είναι τόσο πειστικά όσο οι προεκλογικές τους εξαγγελίες για αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, την οποία τώρα υλοποιούν με ακόμα πιο σκληρό τρόπο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η νέα φορολογική λεηλασία, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, η περιστολή των δαπανών για υγεία και παιδεία, δείχνουν πως είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα στους τοκογλύφους δανειστές και στις δυνάμεις του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.

Στο νησί μας, οι συνέπειες αυτών των πολιτικών είναι ήδη ορατές: Τα κλειστά μαγαζιά και αυτά που θα ... κλείσουν, ο Δήμος που σε λίγο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, η διαρκής φτωχοποίηση  μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα (νοίκι, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κλπ), η ταλαιπωρία ασθενών και αναπήρων να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα και στις στοιχειώδεις παροχές, κοκ.

Την ίδια στιγμή

ñ το λιμάνι της Μυκόνου και η νησίδα Δίδυμοι, έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και προσφέρονται για «αξιοποίηση»,

ñ η δημιουργία  Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Σύρο απομακρύνθηκε μεν προς το παρόν από το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί για το Ναυπηγείο του Νεωρίου με τη θέσπιση  ΕΟΖ σε όλες τις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: φορολογικές απαλλαγές και διευκολύνσεις στους επενδυτές, άρση δασμών (π.χ. απευθείας μεταφορά προϊόντων στα πλοία χωρίς εκτελωνισμό-ελεεύθερη εμπορική ζώνη) και ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας με κατάργηση των εργασιακών-μισθολογικών κεκτημένων (μεροκάματα στο ελάχιστο, ωράρια εργασίας όπως βολεύει τους «σωτήρες» επενδυτές, μείωση-κατάργηση των επιδομάτων και της ασφαλιστικής κάλυψης),

ñ αναμενόμενη είναι και η εκτόξευση της τιμής του νερού μετά την παύση επιδότησης των αφαλατώσεων -στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής περικοπής πόρων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση- και το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης των Δ.Ε.Υ.Α. των νησιών. Το πολυτιμότερο δημόσιο αγαθό -το νερό-  θα κοστίζει πανάκριβα στο νησί μας καθώς θα τεθεί θέμα σύνδεσης της τιμής πώλησης με την τιμή παραγωγής.

 

Ένα είναι σίγουρο: Είναι αδίστακτοι και πρέπει να τους σταματήσουμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Σύρου σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη.

 

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και η πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται, ξεπερνώντας τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), μπορούμε, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

 

Μπορούμε να υπερασπίσουμε και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

 

Μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας, το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

 

 

ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.