Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Προβλήματα λειτουργίας Ειδικού νηπιαγωγείου Ερμούπολης


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε τη λειτουργία του ήδη ιδρυμένου ειδικού νηπιαγωγείου και του τμήματος ένταξης στο 1ο νηπιαγωγείο Ερμούπολης. Αμφότερα θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά στο νησί μας. Η χαρά μας έγκειται στο ότι οι συνεχείς προσπάθειές μας με τη συνδρομή ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν, τελικά ευοδώθηκαν.

Ωστόσο, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως μετά από επίσκεψή μας στο χώρο που στεγάζεται εδώ και λίγες μέρες το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, διαπιστώσαμε ελλείψεις σε υλικά και εποπτικά μέσα διδασκαλίας, σε παιχνίδια, βιβλία, ειδικά όργανα καθώς και σε έπιπλα.

Η αναπληρώτρια ειδική νηπιαγωγός της σχολικής μονάδας μάς ενημέρωσε ότι έχει δανειστεί από το 2ο νηπιαγωγείο και από άλλα σχολεία κάποια υλικά, τα οποία πιθανότατα θα πρέπει να επιστρέψει με το τέλος της χρονιάς.

Επίσης, θα έπρεπε ήδη να υπάρχει στο σχολείο σφραγίδα, μαθητολόγια και βιβλία για πρωτόκολλο καθώς και όποιο άλλο υλικό είναι προαπαιτούμενο για να μπορέσει ο γονιός να εγγράψει το παιδί του. Αυτήν τη στιγμή οι γονείς δεν μπορούμε να εγγράψουμε κανονικά τα παιδιά μας λόγω έλλειψης αυτών των βιβλίων και της σφραγίδας.

Είναι αλήθεια ότι κατασκευάστηκε μια δεύτερη τουαλέτα με σκοπό να εξυπηρετεί τα παιδιά με αναπηρία, όμως είναι επίσης αλήθεια πως δεν τηρεί τις προδιαγραφές για τη χρήση της από Άτομα με Αναπηρία.

Τέλος, είδαμε ότι στην είσοδο της αίθουσας όπου θα γίνονται οι διδασκαλίες δεν υπάρχει ράμπα, για να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται τα αναπηρικά αμαξίδια.

Είναι κρίμα μετά από τόσες προσπάθειές μας και αφού η Διεύθυνση Π. Ε. Κυκλάδων άκουσε και ικανοποίησε τα αιτήματά μας, να έχουμε ειδική νηπιαγωγό και να μην μπορεί να λειτουργήσει ομαλά η Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

 

Αυτό που ζητούμε από κάθε ιθύνοντα αλλά και ευαισθητοποιημένο φορέα είναι ο πλήρης και μόνιμος εξοπλισμός του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, καθώς και η δημιουργία ράμπας έξω από την αίθουσά του, ώστε να μη βρεθούμε σε ανάλογη θέση την επόμενη σχολική χρονιά.
                  
                         ΔΙΚΑΙΩΜΑ Σύλλογος Στήριξης Α.με.Α. & Α.με.Ε.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.