Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κλειστές οι ΔΟΥ Κυκλάδων - Αρχίζουν και καταλήψεις

 

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα και αύριο οι εφορίες των Κυκλάδων , μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας.
Η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, αντιδρά κυρίως στις συγχωνεύσεις εφοριών στη νησιωτική Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η ενοποίησή τους σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ για την κινητοποίηση είναι:

Η διακοπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (Νησιωτική Ελλάδα), που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Αντιθέτως, με μέτρα πρόχειρα, αποσπασματικά και ευκαιριακής κυρίως σκοπιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη εθνικοί λόγοι, γεωγραφικά κριτήρια και φοροδοτική ικανότητα της κάθε περιοχής (βαριά τουριστική βιομηχανία), το αποτέλεσμα θα είναι η ταλαιπωρία του πολίτη, η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με βέβαιο αποτέλεσμα την μη επίτευξη του στόχου της αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

Η αναδιοργάνωση - εκσυγχρονισμός - μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα τους.

Τα θέματα της εφεδρείας.
Στο μεταξύ αρχίζει χορός καταλήψεων σε ΔΟΥ που κλείνουν στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων. Ηδη οι φορείς της Μήλου εξήγγειλαν κατάληψη της ΔΟΥ Μήλου από αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.