Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

KKE ΣΥΡΑΣ Να στήσουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο στα μέτρα


Εργάτες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, λαέ της Σύρου.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έφτιαξε μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα «μνημόνιο – φωτιά». Κατέθεσαν στο Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, που αποκαλύπτει ότι τίποτα δε θα αφήσουν όρθιο. Η καταιγίδα αντιεργατικών μέτρων πάει χέρι – χέρι με ένα τυφώνα αισχρής προπαγάνδας, ψέματος και απάτης.

Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά. Όποιος δεν συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του τον λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή ως συμφωνία, στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού περνά μέσα από την οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα.

Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους. Καμία εμπιστοσύνη στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου. Οι ευθύνες τους για την κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μεγάλες. Σπάμε τις αυταπάτες για το ρόλο μιας «αριστερής κυβέρνησης», οι δυνάμεις που την προτείνουν έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων σε συνδικάτα και φορείς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.  Στο πραγματικό δίλλημα «με τα μονοπώλια ή με το λαό», μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια.

Εμείς είμαστε οι πιο δυνατοί, γιατί είμαστε οι πιο πολλοί, γιατί ενώ εμείς παράγουμε τον πλούτο μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους.

Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, να παρεμποδίσει το νέο πακέτο μέτρων, να κάνει δική του υπόθεση την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που έρχεται στη Βουλή για συζήτηση. Αντιπαλεύουμε τα μέτρα, διεκδικούμε καταψήφιση του μνημονίου. Από δω και μπρος πρέπει να αρχίζει η μεγάλη αντεπίθεση. Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς και μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας να στήσουμε Εργατικό – λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

Τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων να μας βρουν οργανωμένους σαν μια γροθιά, απέναντι τους. Το ΠΑΜΕ προτείνει σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, σε όλα τα όργανα του, σε κάθε βαθμίδα του, να παρθούν αποφάσεις για απεργία την ήμερα της ανακοίνωσης των μέτρων.

Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική πολιτική πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 18:30μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.