Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ Καταγγελία για κατέβασμα αντιφασιστικού πανό

Την Κυριακή 18/11, μια ημέρα από την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα αγνώστων έφθασε στο χώρο του Πανεπιστημίου κατέβασε αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό πανό και προκάλεσε ζημιές στο προαύλιο χώρο του πρώην 1ου Γυμνασίου. Το περιστατικό συνέβη κατά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ήταν 3 φοιτητές στο κυλικείο της σχολής. Η κινητοποίηση μας ήταν άμεση και συγκεντρωθήκαμε πολλοί φοιτητές στο χώρο του Πανεπιστημίου. Ήμασταν εκεί, για να διαφυλάξουμε το χώρο.

Φαίνεται πως έχει ενοχλήσει κάποιους η δράση του φοιτητικού συλλόγου καθώς το τελευταίο καιρό έχουμε βρεθεί στο πλευρό των φτωχών, των ανέργων, των εργαζομένων και της νεολαίας. Ίσως επειδή είμαστε ενάντια στην τρόικα και την κυβέρνηση της. Ίσως επειδή δεν τα βάζουμε με τους αδύναμους (π.χ. μετανάστες) αλλά με τις τράπεζες και τους εφοπλιστές.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να διαλύσει την παιδεία είτε με τις απολύσεις προσωπικού (ΙΔΑΧ) είτε με το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει την κατάργηση σχολών. Φαίνεται πως εκτός της κυβέρνησης, υπάρχει στο νησί μια θλιβερή μειοψηφία που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του συστήματος και που προκαλώντας επεισόδια και υιοθετώντας λογικές «νύχτας», ουσιαστικά επιχειρεί να διώξει το Πανεπιστήμιο από τη Σύρο.

Καλούμε το λαό της Σύρου να σταθεί στο πλευρό μας, να στηρίξει τον αγώνα μας για την διατήρηση του Πανεπιστημίου στο νησί και να απομονώσει τέτοιες πρακτικές και αυτούς που τις στηρίζουν. Για μας τους φοιτητές η Σύρος έχει γίνει δεύτερη πατρίδα και πιστεύουμε ότι μας ενώνουν κοινά προβλήματα και κοινοί εχθροί.

Δηλώνουμε ότι δεν τους φοβόμαστε, ότι τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν και θα είμαστε εκεί στο χώρο του Γυμνασίου για να υπερασπίσουμε το σπίτι μας, δηλαδή το Πανεπιστήμιο, την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και τα λαϊκά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.