Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κάτω τα χέρια από τους αμμοβολιστές

Όπως ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο, οι ιδιοκτήτες του Νεωρίου απειλούν με αγωγές και εξώδικα το Σωματείο των Αμμοβολιστών, δηλαδή τους εργάτες που τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά και να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας στο ναυπηγείο.

Την ώρα που οι εργάτες του Νεωρίου παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, η εταιρεία προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται και, κυρίως, όσους σκέφτονται ότι πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο που αγώνα.

Στο έργο της αυτό η εταιρεία έχει για άξιους συμπαραστάτες τους εργοδοτικούς «συνδικαλιστές» του «Εργατικού» Κέντρου και του εργοστασιακού σωματείου όπου πρόλαβαν να αποφανθούν ότι «η εταιρεία παίρνει άριστα» ενώ για τις συνθήκες δουλειάς φταίνε οι εργάτες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας…. Αμέσως μετά οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές δήλωσαν ότι, παρότι η θητεία τους έχει λήξει, εκλογές στο εργοστασιακό σωματείο θα γίνουν μόλις το ναυπηγείο πάρει τις δεξαμενές ( και άρα μπορούν να ελπίζουν στην επανεκλογή τους ….)

Μάταια το Σωματείο των Αμμοβολιστών ζητά από το «Εργατικό» Κέντρο να πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργατών καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει από χρόνια πάρει θέση στο πλευρό της εργοδοσίας…..

Είναι προφανές ότι η εργοδοσία του ναυπηγείου πήρε το μήνυμα της συγκυβέρνησης των επιστρατεύσεων και των ΜΑΤ για το πώς αντιμετωπίζονται οι αγώνες των εργαζομένων, ενώ πρωτοστατεί στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σύμφωνα και με το πνεύμα του υπουργού ανεργίας και εργοδοσίας, Βρούτση.

Η στάση αυτή της εργοδοσίας του ναυπηγείου αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χώρο εργασίας και εργοδότη. Οι υποταγμένοι εργαζόμενοι είναι βασικό «συστατικό» της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση και εργοδοσία σύμφωνα και με τις οδηγίες Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των αμμοβολιστών όπως και σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην δουλειά .

Η καλύτερη απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία είναι το δυνάμωμα και η κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που την στηρίζει αλλά και η απομόνωση του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΕΣ

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.