Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Καλοκαιρινό Σχολείο» Πολιτικής Οικολογίας στη Σύρο(9-14 Ιούλη 2013)



Από 9 έως 14 Ιουλίου 2013, το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργανώνει στην Ερμούπολη της Σύρου μια διεθνή επιστημονική συνάντηση (Summer School) με γενικό θέμα "Κοινά, συγκρούσεις και καταστροφές". Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει ακαδημαϊκές διαλέξεις και παρουσιάσεις, εργαστήρια μεταξύ των πανεπιστημιακών ερευνητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οργανωμένες επισκέψεις και συζητήσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του ερευνητικού έργου «ENTITLE – Ευρωπαικό Δίκτυο Πολιτικής Οικολογίας» στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου μαζί με άλλους δέκα ακαδημαϊκούς και μη-κυβερνητικούς εταίρους από διαφορετικές χώρες (δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο ENTITLE και τα συμμετέχοντα ιδρύματα και οργανισμούς στην ιστοσελίδα http://www.politicalecology.eu/).


Στο πλαίσιο της πολυήμερης συνάντησης στη Σύρο, διοργανώνεται επίσης μια δημόσια εκδήλωση με στόχο τη διασύνδεση και την επικοινωνία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του νησιού.
Στην εκδήλωση με θέμα "Πολιτική οικολογία σε καιρούς κρίσης" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (7.30’-9.30’ μμ.) θα μιλήσουν η Καθηγήτρια Stefania Barca (Πανεπιστημίο της Κοίμπρα, Πορτογαλλία) και ο Καθηγητής Joan Martinez Alier από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Αλμπανόπουλος.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κωστής Χατζημιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.