Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ξεκινά η λειτουργία λαικής αγοράς στη Σύρο


Με την υπ΄αριθ. 145/17-5-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε το αίτημά για υπαγωγή της Σύρου στο πιλοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία Αγροτικής Αγοράς.

   Ο χώρος στον οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά η Αγροτική Αγορά είναι αυτός που βρίσκεται δίπλα στον χώρο στάθμευσης του Κολυμβητηρίου .

   Δικαίωμα συμμετοχής στην αγροτική αγορά έχουν μόνο οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες της νήσου Σύρου προς πώληση των παραγόμενων από τους ίδιους προϊόντων.

   Η Αγροτική Αγορά θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, ημέρα Τρίτη και Σάββατο από τις 07.00 έως και τις 15.00 .

   Μετά τα παραπάνω όσοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κάτοικοι της νήσου Σύρου επιθυμούν να συμμετέχουν στην Αγροτική Αγορά θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης που στεγάζεται στη Δημοτική Ενότητα ΄Ανω Σύρου (πρώην Δημαρχείο Άνω Σύρου) να ενημερωθούν σχετικά και να καταθέσουν απλή υπεύθυνη δήλωση  προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη άδεια.

   Για τους λόγους αυτούς,  προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στο Δήμο για την έκδοση της σχετικής άδειας προκειμένου αφενός να ενισχυθεί ο τοπικός πρωτογενής τομέας και αφετέρου οι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά και φθηνότερα αγροτικά προϊόντα . 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.