Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΣΥΡΑΣ Η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί

Η επίθεση δυναμώνει! Κλείνουν σχολεία, απολύουν εκπαιδευτικούς, τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, ετοιμάζουν ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.
Η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για ‘μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Τέτοιους αγώνες κι ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί.
Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
Αυτή την κατεύθυνση κι αυτή τη λογική υπηρετούσε η πρόταση των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, για 48ωρη απεργία και νέες Γενικές Συνελεύσεις, ώστε παίρνοντας υπόψη το επίπεδο της συμμετοχής στην απεργία και το επίπεδο της κοινής δράσης και της συμμαχίας με τους άλλους κλάδους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να κλιμακωθεί ο αγώνας, με προοπτική οι αγώνες του σήμερα να συνδεθούν με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και να φτάσουν μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Το ζήτημα δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση, όπως ευαγγελίζονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Το να βάλουμε το κίνημα να παλέψει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης,  θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., είναι θανατηφόρα επιλογή για το κίνημα και τα λαϊκά στρώματα.
Δεν περιορίζουμε, ούτε χαμηλώνουμε το μπόι και την προοπτική του κινήματος σε μία πενθήμερη απεργία. Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και οι ανάγκες μας χρειάζεται σύγκρουση με την Ε.Ε. και την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης. Και τέτοια γραμμή δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει ένα κίνημα που να στηρίζει τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να στηρίζει ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Γι’ αυτό ζητάει 40% κούρεμα του χρέους με ό, τι αυτό συνεπάγεται στο «κούρεμα» των λαϊκών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό χειροκροτεί την πολιτική Ομπάμα και γι’ αυτό ο ΣΕΒ δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη».
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης, είτε σε φάση ανάκαμψης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Το καπιταλιστικό σύστημα έφαγε τα ψωμιά του. Μόνο δεινά και βάσανα μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους. Οι άνεργοι έφτασαν στο 1.4 εκατομμύρια, 1 στους 2 νέους έχει δουλειά κι αυτός που δουλεύει, δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι συγκεντρώνουν τρελά κέρδη. Από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα, από αυτή την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου πρέπει να απαλλαγούμε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας και τα όνειρα των παιδιών μας. Εδώ βρίσκεται η λύση και η φιλολαϊκή προοπτική. Αυτό το δρόμο πρέπει να υπηρετήσουν οι αγώνες μας. Στη βάση αυτή πρέπει να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί το λαό δεν υπάρχει!

     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ
    ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

     ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ-Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.