Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Για τα ξερόχορτα

Κώστας Απέργης 

Ειλικρινά σαν κάτοικος της Συριανής υπαίθρου νιώθω εξαιρετικά τυχερός .Βλέποντας τα ξερά χόρτα, να σηκώνουν μπόι φυτών παρθένου δάσους,σε όλο το μήκος του επαρχιακού δρόμου, απ΄το Μάννα ως το Μέγα Γιαλό τουλάχιστον , που περνάω κάθε μέρα, δοξάζω τον Πανάγαθο , που δεν πήραμε καμιά φωτιά να γίνουμε πανελλήνιο πρωτοσέλιδο.
Επίσης είμαι υπερήφανος γιατί οι πολιτικά κρατούντες στο νησί μας, έχουν διαβάσει και έχουν εμπεδώσει πλήρως το Ροίδη, που είχε «προμοτάρει», το περίφημο κλισέ για τα «γυμνά βουνά της Σύρου», ώστε πιστεύουν πως στην Σύρο δεν υπάρχουν ξερόχορτα και ξερόχορτα .
Έτσι, σαν τετραπέρατοι οικονομικοί εγκέφαλοι, που είναι καταφέρνουν να ψαλιδίζουν τις άσκοπες δαπάνες για τη πολιτική προστασία και να τις διαθέτουν «εκεί που πιάνουν τόπο.»Τώρα βέβαια , αν υπάρχει και καμιά στροφή που την κρύβουν θεόρατοι κλάδοι και συνιστά μόνιμη απειλή τροχαίου , δεν βαριέσαι , πέρα βρέχει…
Αλλά επειδή είναι κρίμα και άδικο να τα φορτώνουμε όλα στο Δήμο, ρώτησα κι έμαθα, πως η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια. Και τότε με όλο το σεβασμό που έχω στον κ.Μαχαιρίδη(στο κάτω –κάτω ο ίδιος είναι θεσμικά αναρμόδιος και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τραβήξει αυτιά για το ζήτημα ησύχασα.
Οι ένοικοι της Πλατείας Τσιροπινά δεν είναι για τέτοιες αγγαρείες !!!Είναι για μεγάλα στρατηγήματα.Υδροπλάνα , πολιτιστικές και βάλε. Τα ξερόχορτα κι η αποψίλωση τους μάραναν .
Κοιτάζω το ημερολόγιο , το καλοκαίρι που φυγομαχεί και μαδάει σαν μαργαρίτα και λέω σαν τον Ελύτη. Δόξα τω Θεώ , πέρασε κι αυτή η μέρα την γλυτώσαμε την πυρκαγιά κι ύστερα θυμάμαι την άγρια καταγωγή ως γαύρου τότε που φωνάζαμε στους βαζέλες «μια βροχή σας σώζει».
Ελλάδα η Χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ , της ΑΕΚ , της Καλαμαριάς , σατίριζε πριν τριάντα χρόνια  ο Χάρυ Κλυν.
Τώρα ο πράσινος ήλιος δύει , πάνω από τον ερειπιώνα, πάει , η ΑΕΚ , πάει η Καλαμαριά.Πάει και το ρωμαίικο φιλότιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.