Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εορτασμός 150 χρονων θεάτρου Απόλλων


Την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τη συνδρομή της στην υλοποίηση του σχεδίου για τον εορτασμό των εκατό πενήντα χρόνων του Θεάτρου Απόλλων ζητάει ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, με σχετική επιστολή του προς την Περιφέρεια.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου είναι η ακόλουθη:


Όπως είναι ευνόητο, μια τέτοια επέτειο δεν μπορούμε να την αφήσουμε να περάσει απαρατήρητη. Πολύ περισσότερο: οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε, να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του Θεάτρου Απόλλων στο Αιγαίο και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών υψηλού επιπέδου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξάλλου, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ο Δήμος μας έχει διοργανώσει στο Θέατρο σειρά από παραστάσεις διεθνούς κύρους, προσελκύοντας χιλιάδες χορωδούς και μουσικούς από κάθε άκρη της Γης και της Ελλάδας, «βγάζοντας» με τον τρόπο αυτό το όνομα και την εικόνα των νησιών μας έξω από τα στενά γεωγραφικά τους όρια.

Ο Δήμος μας φροντίζει ήδη, με τις δικές του δυνάμεις, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις το 2014 να αποκτήσουν ένα επετειακό, πανηγυρικό χαρακτήρα ώστε από μόνες τους να υπενθυμίζουν στο παγκόσμιο κοινό τη μοναδικότητα και την ιστορικότητα του Θεάτρου. Μαζί με τις εκδηλώσεις όμως, διαμορφώσαμε και ένα πλαίσιο προβολής του γεγονότος (της επετείου) με έμφαση στη θέση του Θεάτρου στο νησιωτικό μας χώρο και στόχο να μεταδοθεί το μήνυμα ότι στο Αιγαίο και τα νησιά μας ο πολιτισμός έχει ρίζες, ιστορία και μεγαλείο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μιας μεγάλης κατηγορίας επισκεπτών, με ιδιαίτερη καλλιέργεια και προσανατολισμό. Αυτό το πλαίσιο παρουσιάζουμε σήμερα στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου με τη μορφή ενός ολοκληρωμένου έργου προβολής του Θεάτρου και της επετείου, ελπίζοντας στη συνδρομή της για την υλοποίησή του. Η προσέγγισή μας είναι ότι η επέτειος για τα 100 χρόνια του Θεάτρου Απόλλων δεν αφορά μόνο τη Σύρο, αλλά όλο το Αιγαίο και τον ιδιαίτερα ποικίλο και πλούσιο πολιτισμό του”.

 
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.