Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΣΥΡΟΥ Απεργιακή συγκέντρωση στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του κινήματος

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη, η γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. μπροστά από το κτίριο της Αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης η οποία κατέληξε στην Πλατεία Μιαούλη.

Από το βήμα της συγκέντρωσης και εκ μέρους της Γραμματείας Σύρου του ΠΑΜΕ, ο Νικόλας Καΐλης καταδίκασε την ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας όπως αυτός εκφράζεται με μηνύσεις, δίκες αλλά και ποινές φυλάκισης σε συνδικαλιστές.
 Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη ανασυγκρότησης του κινήματος σε ταξική ρότα, κόντρα στον παλιό και νέο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους σχεδιασμούς του που υποτάσσουν την πάλη των εργατών στην εναλλαγή της μιας ή της άλλης κυβέρνησης. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση είναι η ύπαρξη μαζικών, δημοκρατικών σωματείων, με συλλογική λειτουργία όλων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, τα οποία οργανώνουν τη κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.
 Αναδείχτηκε επιπρόσθετα, πως μόνο ένα εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.