Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΥΡΟΥ Ακύρωσαν σεμινάριο διευθυντών στο Μάννα

Με τη δυναμική παρουσία τους δεκάδες δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές παρενέβησαν στις 9 σήμερα το πρωί σε αίθουσα του συγκροτήματος Λυκείων στο Μάννα, όπου πραγματοποιούνταν σεμινάριο επιμόρφωσης στην αυτοαξιολόγηση για τους/τις διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων .
Στην παρέμβασή του-κατά την έναρξη του σεμιναρίου-ο πρόεδρος του  Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου κ.Γ.Καλημερίδης,ανέφερε ότι " επιβεβαιώνοντας όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του και υλοποιώντας την απόφαση των δύο τελευταίων Γ.Σ. του Μαΐου, δηλώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.Πρόκειται για μια διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει να προωθήσει το νέο σχολείο της αγοράς και να οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων/ ισσών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης. Η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των σχολικών μονάδων καμία σχέση δεν έχει με το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης".
Στη συνέχεια ακολούθησε έντονος διάλογος με τις υπεύθυνες για την υλοποίηση του σεμιναρίου σχολικές συμβούλους κ.κ Μ.Παραμυθιώτου και Τ.Καράκιζα.
Ακολούθησε ανάρτηση πανό από εκπαιδευτικούς στην αίθουσα διεξαγωγής του σεμιναρίου και λίγο αργότερα, και με την παρέμβαση μελών του Δ.Σ της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων,οι διοργανωτές του σεμιναρίου ανακοίνωσαν την ματαίωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου όσο και η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων είχαν προκηρύξει για σήμερα στάσεις εργασίας ώστε να καλυφθεί εργασιακά ολόκληρη η μέρα για τους διευθυντές που είχαν κληθεί στο σεμινάριο και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
 
Οι δύο εκπαιδευτικοί σύλλογοι τονίζουν σε σημερινή τους κοινή ανακοίνωση:

"Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους/ ισσες που συμμετείχαν σήμερα στη στάση εργασίας για την ακύρωση των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση. Τα Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου -Τήνου-Μυκόνου και η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων, με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων/ ισσών ακύρωσαν, στην πράξη, το σύγχρονο επιθεωρητισμό. Το σεμινάριο δεν πραγματοποιήθηκε, παρά την επιμονή της διοίκησης και τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν στους συναδέλφους διευθυντές σχολικών μονάδων.

Καλούμε σε συνέχιση του αγώνα, σε συσπείρωση στους συλλόγους μας και σε ενότητα του κλάδου για την μη εφαρμογή του σύγχρονου εκπαιδευτικού ολοκληρωτισμού. Το σχολείο της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, το σχολείο των περικοπών, της αγοράς και των δεξιοτήτων δεν είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία για όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία".



και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.