Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στο αρχείο η υπόθεση του θόλου του κολυμβητηρίου


Στο αρχείο τέθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου η μηνυτήρια αναφορά που είχε ασκήσει ο Μιλτιάδης Θεοδωρόπουλος για το έργο του θόλου του κολυμβητηρίου.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δέχτηκε καθ' ολοκληρίαν την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου να μην γίνει κατηγορία κατά του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, με το σκεπτικό ότι ο δήμαρχος ουδεμία σχέση η ανάμιξη είχε με το διαγωνισμό, ούτε σε καμία Επιτροπή συμμετείχε, ούτε σε υποδείξεις αναφορικά με τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης του έργου προέβη.

Επί πλέον το βούλευμα επικαλείται την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ), που αποτελεί όργανο ελέγχου, τόσο του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η οποία διενήργησε επιθεώρηση για το συγκεκριμένο έργο, και έτσι επιβεβαιώθηκε, ότι “το έργο υλοποιήθηκε εμπρόθεσμα επί τη βάσει ορθής κοστολογήσεως και επί τη βάσει δικαιολογητικών εγγράφων και παραστατικών, που εμπροθέσμως προσκομίστηκαν από το δικαιούχο του έργου Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και που, σημειωτέον, τηρήθηκαν από αυτόν με τρόπο νόμιμο και συμφώνως με τα προβλεπόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης Πράξεων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Κατά του βουλεύματος δεν ασκήθηκε μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία αναίρεση και έτσι αυτό έχει ήδη καταστεί αμετάκλητο.

Σημειώνεται ότι πριν από την έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, αμέσως μόλις είχε πληροφορηθεί για τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Θεοδωρόπουλου, είχε ασκήσει αγωγή αποζημιώσεως για αδικοπραξία κατ' αυτού. Η αγωγή αυτή του δημάρχου εκκρεμεί να εκδικαστεί στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου.
 
     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.