Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΡΟΥ Συνάντηση για εργατικά ζητήματα



Σε συνέχεια των συναντήσεων του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου - Ερμούπολης με φορείς του νησιού πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 15-04-2014, συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καΐλη Νικόλα(φωτο) την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων. 
Στη διάρκεια της συζήτησης θίχτηκαν ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην Σύρο, τα σωματεία που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, έγινε και μια γενικότερη αναφορά για τη γενικότερη κατάσταση των εργαζομένων στη χώρα μας.

Από την πλευρά η Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε ως κεντρικό ζήτημα την επιτακτική ανάγκη της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος που έχει ως κύριο περιεχόμενο την οργάνωση και την ενότητα της εργατικής τάξης σε μαζικά συνδικάτα, κλαδικά κι επιχειρησιακά, με βάση τα ενιαία ταξικά της συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες της και την απαλλαγή του από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ο οποίος είναι πολύ ισχυρός και εγκλωβίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή. 
Τονίστηκε ότι χρειάζεται  ένα κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση. Αλλά και κίνημα ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δε θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.
 Επισημάνθηκε τέλος, πως και η θέση της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους, όχι μόνο με λόγια και ευχές, αλλά στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.