Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου : Για τις εξελίξεις στο Νεώριο






Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Νεώριο, με την εργοδοσία του ναυπηγείου να εμφανίζεται για μια ακόμη φορά αφερέγγυα απέναντι στους εργαζόμενους, έρχονται δυστυχώς να επιβεβαιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ Σύρου που, από την εποχή της οριστικοποίησης της ανάθεσης της επισκευής των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού στο Νεώριο που υλοποιήθηκε χάρη  στην τροπολογία  όνειδος  του κ. Ρήγα,  είχε επισημάνει πως οι εργαζόμενοι θα ήταν οι τελευταίοι που θα έβλεπαν, αν όλα κυλούσαν ομαλά, τις απαιτήσεις τους να ικανοποιούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επεξεργαστεί, όπως είχε γίνει γνωστό, δική του πρόταση για την ανάθεση των δεξαμενών που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού, κάτι που η τροπολογία που τελικά προκρίθηκε σκόπιμα παρέβλεψε.  
Όταν αντιτεθήκαμε πέρσι τον Αύγουστο στην τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε, είχαμε λοιδωρηθεί ως εχθροί του Νεωρίου και του νησιού είτε ευθέως είτε έμμεσα από διάφορους ετερόκλητους παλαιούς και όψιμους υποστηρικτές του κ. Ρήγα, οι οποίοι παρέβλεψαν ή υποβάθμισαν την διαχρονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ναυπηγείου.
Δυστυχώς οι εργαζόμενοι του Νεωρίου  βρίσκονται για ακόμη μία φορά εξαπατημένοι και γεμάτοι αγωνία και αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Ο μόνος δρόμος είναι η πίεση για συγκεκριμένες δεσμεύσεις και από την πλευρά της διοίκησης και από την πλευρά της πολιτείας για το μέλλον της μονάδας. 
Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα απαιτούν ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις από όλους μας. Οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες και πολιτικές του “καρότου και του μαστίγιου” πρέπει οριστικά να μπουν στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.