Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΡΟΥ Λαικό αίτημα ο αθλητισμός



Ο Αθλητισμός αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης του λαού. Συνδέεται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου. Εκτός αυτού, αποτελεί βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες.
Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες για άθληση αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, η χρόνια υποχρηματοδότηση από το κράτος και τις κυβερνήσεις, οδηγεί τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά κέντρα και γενικότερα τον τομέα του Αθλητισμού σε ασφυξία. Μειώνονται ουσιαστικά και αυτές οι υποτυπώδεις δημόσιες παροχές. Το πιο σοβαρό αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία θα στερηθούν το αναγκαίο δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή, το οποίο υποβαθμίζεται συνολικά. Γίνεται ουσιαστικά, ένα ακόμα βήμα στην μετατροπή του αθλητισμού σε εμπόρευμα και τελικά σε πολυτέλεια για λίγους.
Πιστεύουμε στην ευρύτερη αξία του Αθλητισμού, που βοηθά τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του. Το πρότυπο του αθλητισμού, ως κοινωνική λειτουργία και λαϊκό δικαίωμα, είναι πράξη φυσικής υγείας, παιδείας, αυτογνωσίας, ομαδικότητας, αλληλεγγύης, άμιλλας, ειρήνης και προόδου.
Υπό το πρίσμα αυτό πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 10/04/2014 συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Καΐλη Νικόλα, με τους κυρίους Σιγάλα Ιωάννη και Χωριανόπουλο Γεώργιο, Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων (ΕΠΣΚ), αντίστοιχα.
Στη συζήτηση που έγινε αναδείχτηκαν τα προβλήματα υποχρηματοδότησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όσο και θέματα σχετικά με το γηπεδικό ζήτημα του νησιού γενικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα για το γήπεδο Ερμούπολης – ΕΠΣΚ.
Είναι επιτακτικό η Δημοτική Αρχή μαζί με τους δημότες, να διεκδικήσουν δωρεάν χορήγηση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τον αθλητισμό, για όλους.
Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι η Τοπική Διοίκηση πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής. Πρέπει να διαμορφώνει προϋποθέσεις άθλησης δωρεάν για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους. Γι' αυτό, στο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό χρειάζεται να αποτυπώνονται πλήρως οι ανάγκες αυτές. Όπου χρειάζεται, να δεσμεύονται συγκεκριμένοι χώροι και να απαλλοτριώνονται με κρατικούς πόρους. Να διαμορφώνονται αίθουσες γυμναστικής και τα κατάλληλα γήπεδα, τα οποία να διαθέτουν οργανωμένα προγράμματα με το απαιτούμενο προσωπικό για σύγχρονη και ασφαλή άσκηση. Να αξιοποιούνται σχολικές γιορτές, να διοργανώνονται εκδρομές και άλλες δραστηριότητες με αθλητικό περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.