Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ Περιοδεία Στ. Παττακού στη Σύρο και στις Κυκλάδες (1970)


Δείτε στο σύνδεσμο  http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1782&thid=4219 ιστορικό βίντεο όπου ο τότε  Αντιπρόεδρος της Χούντας Στυλιανός Παττακός, συνοδευόμενος από άλλους επισήμους επισκέπτεται τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.
Στο βίντεο αποβιβάζεται από τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Κέας, στο πλαίσιο ενημερωτικής περιοδείας του στις Κυκλάδες, όπου τον υποδέχεται συγκεντρωμένος κόσμος. Ο Στ. Παττακός, ο Υφυπουργός Γεωργίας Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου και οι λοιποί επίσημοι διασχίζουν δρόμο του νησιού ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος χειροκροτεί. Άποψη της Κύθνου μέσα από τορπιλάκατο που φτάνει στο νησί. Ο Στ. Παττακός αποβιβάζεται από την τορπιλάκατο στο λιμάνι του νησιού, όπου τον υποδέχονται τοπικοί παράγοντες και στρατιωτικό άγημα.
Άποψη νέου Παιδικού Σταθμού στην Ερμούπολη Σύρου, του οποίου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια. Ο Στ. Παττακός, πλαισιωμένος από τον Π. Παπαπαναγιώτου και από άλλους επισήμους, εγκαινιάζει το σταθμό. Αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας σε αίθουσα του σταθμού. Ο Στ. Παττακός και ο Π. Παπαπαναγιώτου στην αίθουσα, συνομιλούν με τα παιδιά. Ο Στ. Παττακός, ο Π. Παπαπαναγιώτου και οι λοιποί επίσημοι, σε εργοστάσιο αφαλατώσεως θαλασσίου ύδατος, στη Σύρο, παρατηρούν τον εξοπλισμό.
Ο Σ. Παττακός, σε πλοίο, κατευθύνεται προς την Πάρο. Κόσμος συγκεντρωμένος στο λιμάνι του νησιού. Ο Στ. Παττακός και ο Π. Παπαπαναγιώτου, συνοδευόμενοι από τους λοιπούς επισήμους και από τοπικούς παράγοντες, εξέρχονται του Ιερού Ναού Παναγίας της Εκατονταπυλιανής (Πάρου). Ο Στ. Παττακός, ο Π. Παπαπαναγιώτου και οι λοιποί επίσημοι, επιβαίνοντες σε πλοίο, αναχωρούν από το λιμάνι του νησιού ενώ οι τοπικοί παράγοντες και κόσμος συγκεντρωμένος στο λιμάνι χειροκροτούν.
Κόσμος συγκεντρωμένος στο λιμάνι της Μυκόνου παρακολουθεί τον Στ. Παττακό που εκφωνεί λόγο. Άποψη της Μυκόνου μέσα από πλοίο που απομακρύνεται από το νησί. Εσωτερικός χώρος του Ιερού Ναού Παναγίας της Ευαγγελίστριας, στην Τήνο. Ο Σ. Παττακός, στο ναό, ασπάζεται την εικόνα της Παναγίας. Ο Στ. Παττακός, συνοδευόμενος από πλήθος κόσμου, σε δρόμο του νησιού, κατευθύνεται προς το λιμάνι. Κόσμος συγκεντρωμένος στο λιμάνι αποχαιρετά το σκάφος όπου επιβαίνει ο Σ. Παττακός, ενώ αυτό αναχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.