Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΚΚΕ ΣΥΡΟΥ Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας



Με την υπουργική απόφαση για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένες περιοχές που τις χαρακτηρίζουν τουριστικές όπως και την Σύρο, η κυβέρνηση, παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού.
Πρόκειται για μέτρο που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών επιχειρήσεων του εμπορίου, που επιδιώκουν να αποσπάσουν και το τελευταίο κομμάτι της αγοράς που σήμερα καταλαμβάνουν οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.
Η δήθεν πιλοτική εφαρμογή για τις τουριστικές περιοχές είναι φτηνός ελιγμός για να περάσει η κατάργηση με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις και για να διευκολύνει τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που συνεχίζουν να στηρίζουν την μερική κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο, μια επιλογή έχουν. Να δυναμώσουν τις οργανώσεις τους, να οικοδομήσουν τη συμμαχία τους και να οργανώσουν τους κοινούς αγώνες για την απόκρουση των σχεδιασμών κυβέρνησης και μονοπωλίων, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και του δικαιώματος στη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.