Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 17 Αυγούστου 2014, στο ιστορικό θέατρο Απόλλων της Σύρου, το οποίο συμπλήρωσε φέτος τα 150 χρόνια λειτουργίας του.

Συνολικά τριάντα διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από τη Δανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κορέα και την Ελλάδα, ανάμεσά τους, σολίστ της αρχαιότερης ορχήστρας του κόσμου, της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, το κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένοι λυρικοί τραγουδιστές που τιμούν με τη συμμετοχή τους το φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, όπως η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, χάρισαν στο κοινό έξι μοναδικές συναυλίες, με πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε έργα που ερμηνεύονται σπάνια, αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, αγαπημένα γαλλικά τραγούδια, ένα μουσικο-θεατρικό αναλόγιο, αλλά κι ένα διήμερο γκαλά όπερας.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν για μία ακόμα φορά εντυπωσιακή, καθώς το θέατρο, χωρητικότητας 320 θέσεων ήταν κατάμεστο καθ´όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πώς 1800 άτομα, μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, αλλά και επισκέπτες, παρακολούθησαν τις συναυλίες, ενώ η προβολή του φεστιβάλ και κατ’ επέκταση ολόκληρου του νησιού, μέσα από τοπικά, πανελλαδικά και διεθνή μέσα μαζικής επικοινωνίας υπήρξε εντυπωσιακή.

Όπως και πέρυσι, το φεστιβάλ παραχώρησε 15 δωρεάν εισιτήρια ανά συναυλία σε ανέργους, με επίδειξη κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.


Αξίζει να σημειωθεί, πως με πρωτοβουλία των τεσσάρων διοργανωτών του φεστιβάλ, Φώτη Καραγιαννόπουλου, Κώστα Φωτόπουλου, Γιώργου Φουφόπουλου και Γιάννου Μαργαζιώτη, η συναυλία της 16ης Αυγούστου με τίτλο «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» αφιερώθηκε στη μνήμη του πιστού φίλου και από την πρώτη στιγμή μόνιμου συνεργάτη του φεστιβάλ, αειμνήστου Αντώνη Μαρκουλή, του οποίου η απουσία ήταν ιδιαίτερα αισθητή κατά τη φετινή διοργάνωση.

Τέλος, οι διοργανωτές επεξεργάζονται φέτος για πρώτη φορά, σχέδιο διεξαγωγής χειμερινών συναυλιών στο πλαίσιο του φεστιβάλ, των οποίων οι ακριβείς ημερομηνίες και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.