Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Σε ακατάλληλες αίθουσες πάλι οι μαθητές της Βάρης;

Το γυμναστήριο μετετράπη σε αίθουσα...
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πιθανόν να βρει τους 85 μαθητές του διδακτηρίου Βάρης να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες αίθουσες,δεδομένου ότι ο δήμος Σύρου δεν έχει παραχωρήσει ακόμα τους αναγκαίους για τη λειτουργία του σχολείου χώρους.

Η αίθουσα πληροφορικής δεν διαθέτει φυσικό φωτισμό!
Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού ,σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας επιπλέον διδακτικής αίθουσας στο διδακτήριο Βάρης,πιθανότατα θα  έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας και συγκεκριμένα την φιλοξενία των μαθητών της Δ τάξης είτε στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου (η οποία δε θερμαίνεται !) είτε στην αίθουσα πληροφορικής και κινηματογράφου του σχολείου (η  οποία δεν διαθέτει φυσικό φωτισμό και αερισμό !).
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου θεωρεί απαράδεκτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ήδη από τον Ιούνιο ομόφωνα αποφάσισε ότι μόνη λύση είναι η παραχώρηση υφιστάμενης αίθουσας,η οποία βρίσκεται εντός του προαυλίου του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όργανο διοίκησης του σχολείου,το Σχολικό Συμβούλιο,ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 διεκδικεί την άμεση παράδοση 3 αιθουσών του σχολείου ,οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου (βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικής -χημείας, αίθουσες διδασκαλίας ,κ.α).
Η απερχόμενη δημοτική αρχή ,ενώ αναμενόταν να πάρει απόφαση για το εν λόγω θέμα τον Αύγουστο,ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η παραχώρηση ή μη αιθουσών για τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών της Βάρης πρόκειται να συζητηθεί σύντομα σε συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου,ωστόσο τα ερωτήματα και η αγωνία γονέων ,μαθητών και εκπαιδευτικών πληθαίνουν.. 

ΠΗΓΗ : http://varimanna.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.