Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων: Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των μαθητών στη Σύρο

Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη συλλογική πάλη των μαθητών μας και υπερασπιζόμαστε αφενός το περιεχόμενο της και αφετέρου όποια μορφή πάλης επιλέξουν με σκοπό να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.
 

         Βασικό αίτημα των μαθητών, όπως και των εκπαιδευτικών στην περυσινή απεργία, είναι η αντίσταση στην υλοποίηση του «νέου λυκείου» το οποίο καταστρέφει τις εφηβικές ψυχές, καλλιεργεί την αμορφωσιά, προσφέρει πληροφορίες και δεξιότητες αντί για κριτική σκέψη και ολόπλευρη μόρφωση. Είναι σχολείο που υπηρετεί τις ανάγκες της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων ενώ από την άλλη αποκλείει τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών οικογενειών από τη γνώση, ωθώντας τα στην κατάρτιση και τη μαθητεία.
 
Στην εποχή που βρισκόμαστε είναι αναγκαίο να παλέψουμε ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, ώστε να πάρει σάρκα και οστά η διεκδίκηση για ένα σχολείο, δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο δωδεκάχρονο, χωρίς φραγμούς και αξιολογήσεις, χωρίς διαχωρισμούς σε γενική και τεχνική παιδεία, που θα παρέχει πλήρη και πολύπλευρη γνώση σε όλους τους μαθητές.
 
Απέναντι στους αγώνες των μαθητών η κυβέρνηση απαντά με απειλές, τρομοκρατία και εισαγγελείς. Είναι η γνωστή μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και τέσσερα χρόνια για την καταστολή των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας, καλούμε γονείς, εργαζομένους και άνεργους για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση - ΕΕ – ΔΝΤ.
 
Τέλος επισημαίνουμε την υποκρισία του υπουργείου όταν μιλάει για τις διδακτικές ώρες που χάνονται από τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Το Υπουργείο αδιαφορεί για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω έλλειψης καθηγητών, την ώρα που στα σχολεία μας δεν υπάρχουν καθηγητές ειδικής αγωγής, ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη στήριξη για τους μαθητές μας. Ενδεικτικά σε σχολεία, όπως το Γυμνάσιο Γαυρίου λείπει σχεδόν η μισή δύναμη του σχολείου, και στα μικρά νησιά των Κυκλάδων δεν διδάσκονται ξένες γλώσσες, καλλιτεχνικά και μουσική. Να θυμίσουμε επίσης την περσινή πρόταση του υπουργείου για διακοπές για χειμερινά σπορ, μια πρόταση που υπαγορεύτηκε από τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά ματαιώθηκε κάτω από τις εύλογες αντιδράσεις.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα σωματεία να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 12.45 στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (λιμάνι) στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.