Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΚΝΕ ΣΥΡΟΥ Για τις μαθητικες κινητοποιήσεις



Ήδη από την αρχή της χρονιάς γίνονται κινητοποιήσεις, αγώνες από μαθητές σε όλη την Ελλάδα.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για εμάς, για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα.
Κάθε μέρα που περνάει το «νέο λύκειο» που ετοίμασε η κυβέρνηση δείχνει όλο και περισσότερο τα δόντια του.
Ξεσκαρτάρισμα των μαθητών ανάλογα με την τσέπη των γονιών τους, πανελλαδικές εξετάσεις από την Α’ Λυκείου, φροντιστήρια από πιο νωρίς – για όποιον έχει και στο βάθος…. «Τράπεζα Θεμάτων» και χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέοι. Ατέλειωτο τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθώντας να περάσουμε σε κάποια σχολή, παπαγαλία, άγχος και όποιος αντέξει...
Στα ΕΠΑΛ μαζί με όλα τα παραπάνω καταργούνται ειδικότητες, διώχνουν μαθητές επειδή δε συμπληρώνουν τμήμα, βιβλία ακόμα και σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά δεν έχουν φτάσει, κενά σε καθηγητές, ελλείψεις σε υποδομές, εργαστήρια απαρχαιωμένα, χιλιάδες χαμένες ώρες.
Ενώ οι οικογένειες μας ματώνουν καθημερινά για να ζήσουμε, ταυτόχρονα πληρώνουν ένα σωρό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, για να περάσουμε σε κάποια σχολή και στο τέλος να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά!
Ως εδώ! Δεν θα τους περάσει!
Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!
Όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε στο σχολείο και στο σπίτι, δεν ήρθε από το πουθενά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν, μετατρέπουν την παιδεία σε ακριβό εμπόρευμα, τσακίζουν το δικαίωμα μας να μορφωθούμε. Προσαρμόζουν το περιεχόμενο του σχολείου για να μας δίνει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, επειδή θέλουν να μας μετατρέπουν σε φτηνούς, ευέλικτους και υποταγμένους εργαζόμενους.
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς και την πολιτική τους. Το παρόν και το μέλλον μας να γίνει υπόθεση κάθε τάξης, κάθε σχολείου σε όλη τη χώρα, μαζί με τον εργαζόμενο λαό. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε!
Δε σκύβουμε το κεφάλι!
Αντιμετωπίζουμε σαν μία γροθιά κάθε προσπάθεια απειλών και τιμωρίας μαθητών ή σχολείων που συζητούν και αποφασίζουν να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και να αγωνιστούν.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!
Δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας!
Συζητάμε σε κάθε τάξη και κάθε σχολείο για όλα όσα αντιμετωπίζουμε, οργανώνουμε πρωτοβουλίες για να δυναμώσει η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη η διεκδίκηση για αυτά που έχουμε ανάγκη!
 Δεν αφήνουμε ούτε ώρα χαμένη!
Οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:
Όχι στο Νέο Λύκειο!
·         Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό- προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
·         Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
·         Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για την κάλυψη όλων των αναγκών.
·         Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών σε όλους τους μαθητές. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης.
·         Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν
·         Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της ημέρας.
·         Έκτακτο κονδύλι στους Δήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, για όλους τους μαθητές.
·         Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Οι εκλογές και η λειτουργία των μαθητικών οργάνων είναι υπόθεση των μαθητών, όχι του Υπουργείου και των διευθυντών.
·         Κανένας μαθητής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·         Εξασφάλιση υποδομών για τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών μαθητικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.